GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Şubat 2016 Pazartesi 17:48

Çeşme, 'gurme turizmi'nde de iddialı

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç: "Gurme turizmi, bu konuda ciddi potansiyel barındıran Çeşme’ye artı değer katacaktır" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'de gurme turizmi için ciddi potansiyel bulunduğunu belirterek, bunun ilçeye artı bir değer katacağını söyledi.

Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldıklarını, ilçelerinin standının büyük ilgi gördüğünü ve bunun kendilerine moral verdiğini belirtti.

Çeşme’nin turizmde, deniz, kum, güneşin yanında farklı yönleriyle de ön plana çıktığını vurgulayan Dalgıç, şöyle devam etti: "New York Times, Çeşme’yi gurme turizmi ile ön plana çıkardı. Bu da yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İlçeye özgü bitkilerden yapılan yemeklerin dünya çapında tanıtılması bizim için ayrı bir gururdur. Bu yıl 7. kez düzenleyeceğimiz Alaçatı Ot Festivali’nin hazırlıklarına başladık. İlçede yaşayan herkesin bu sene festivale katkı koymasını isteyeceğiz. Ziyaretçilerimiz çok zengin içerikle karşılaşacak. Gurme turizmi, bu konuda ciddi potansiyel barındıran Çeşme’ye artı değer katacaktır. Akdeniz mutfağının özellikle sağlık anlamında önemini ve değerini hepimiz biliyoruz. Turizmde yeni destinasyonlar oluşturulurken Alaçatı Ot Festivali’nin etkisi tartışılmaz." (Denizhan Güzel/AA)