GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Aralık 2023 Pazar 10:44

Çeşme'de yılbaşı yoğunluğu... Rezervasyonlar yüzde 70'e ulaştı!

Hafta sonuyla birleşen ve 3 güne çıkan yılbaşı tatili öncesinde Çeşme’deki otellerde rezarvasyon doluluk oranı yüzde 70'i aştı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Satışlar devam ediyor. Doluluk oranı yüzde 70-80’lere ulaştı ancak insanlar ekonomik kriz dolayısıyla tatili öncelikli olmaktan çıkardı" dedi.

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - Yeni yıla girmeye sayılı günler kalırken, tatil hazırlıkları da hızlandı. Yılbaşının 3 gün sürecek olması nedeniyle, bu yıl yeni yıl tatili için tercih edilen yerlerden biri İzmir oldu. Bazı oteller bu kapsamda yılbaşı galaları da hazırladı. Çeşme’de otellerde rezervasyonlar yüzde 70'i aştı.

Egedesonsöz’e konuşan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Satışlar henüz devam ediyor fakat ülkede bir ekonomik kriz de var eskisi gibi erkenden doluluk oluşmasa da doluluk oranı yüzde 70-80 civarında. Alaçatı’daki oteller ise doluluğa çok yakın. Önümüzdeki hafta sonuna kadar daha da artacaktır” dedi.

SANATÇI MALİYETLERİ YÜKSEK
Çeşme’deki otellere bu yıl İstanbul’dan da talep olduğunu ifade eden Demir, “Cumadan pazartesiye uzun süreli bir tatil olacak ve Çeşme’nin ekonomisine katkı sağlanacak. Bazı eğlence düzenlenen otellerde sanatçı maliyetinin yüksek olması dolayısıyla doluluk oranı daha yavaşlamışken maliyeti daha düşük oteller ise daha hızlı doluyor. Sanatçılı otellerde iki kişilik fiyatlar ise 14-18 bin TL. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz dolayısıyla insanlar tatili önceliklerinden çıkarmak zorunda kaldı. Öncelikle yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılamak zorundalar. Talep istenen düzeyde değil” diye konuştu.