GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Temmuz 2024 Perşembe 11:18

Çeşme’de tek kalemde 339 milyon TL’lik satış!

Çeşme Belediyesi, bünyesinde bulunan 3 arsa nitelikli taşınmazını satış listesine çıkarma kararı aldı.Aralarında denize 120 metre mesafede bulunan ve değeri 300 milyon TL olan taşınmazın da yer aldığı ihale sürecinde, taşınmazların beklenen tutarlardan satılması halinde Çeşme Belediyesi kasasına 339 milyon TL koymayı planlıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından yeni kaynak arayışı için düğmeye basan Çeşme Belediyesi, bünyesinde bulunan 3 adet taşınmaz için satış kararı aldı.

Muhammen bedelleri 17 milyon TL ila 300 milyon TL arasında değişen taşınmazlar için harekete geçen Çeşme Belediyesi, satışların beklenen tutarlar üzerinden gerçekleştirilmesi halinde kasasına 339 milyon TL koymayı planlıyor.

DENİZE 120 METRE MESAFEDE
Listede yer alan en dikkat çekici taşınmaz ise Ardıç Mahallesi’nde yer aldı. Denize kuş uçuşu 120 metre mesafede bulunan 3 bin 805,40 metrekarelik ‘arsa’ nitelikli taşınmaz için 300 milyon TL’lik muhammen bedel belirlendi.

KAPALI TEKLİF USULÜ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Taşınmazlar için 1 Ağustos’ta  ihaleye çıkmayı planlayan Çeşme Belediyesi, saat 14:00’da başlayacak olan ihaleleri 30 dakikalık aralıklarla gerçekleştirecek. İhale dokümanında ayrıca ihalenin kapalı teklif usulü ile gerçekleştirileceği de belirtildi