GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Haziran 2022 Perşembe 15:37

Çeşme'de satışa çıkan arazilerin ederi belli oldu!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Çeşme’de turizm ve konut imarlı iki arsa için inşaat firmaları toplamda 302 milyon Türk Lira önerdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Mayıs ayında satışa çıkarılan İzmir’in Çeşme ilçesindeki kamuya ait iki taşınmazın pazarlık usulüyle ihalesi gerçekleştirildi.

Çeşme’nin 16 Eylül Mahallesi’nde yer alan ve tapu kadastro kayıtlarında 7924 ada 2 parsel olarak kayıtlı 5 bin 536 metrekare büyüklüğünde taşınmaz için 14 şirket teklif verdi. Denize 270 metre uzaklıktaki turistik tesis imarı bulunan bu parsel için en yüksek teklifi 94 milyon Türk Lirası bedelle Biroğlu İnşaat Anonim Şirketi verdi.

ANKARA MERKEZLİ
Merkezi Ankara’da bulunan Biroğlu İnşaat Anonim Şirketi’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre pek çok kamu ihalesi almış durumda. Şirketin başında ise Yavuz Biroğlu isimli iş insanı bulunuyor.

DİYARBAKIR MERKEZLİ
Yine ilçenin Reisdere Mahallesi’nde bulunan ve tapu kadastro kayıtlarında 4054 ada 1 parsel olarak kayıtlı 23 bin 664 metrekare büyüklüğündeki konut imarlı parsel için de 4 şirket teklif verdi.

En yüksek teklif ise Karavil Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi – Hasip KAYA OGG ortaklığından geldi. Ortaklık taşınmaz için 208 milyon Türk Lirası önerdi. Karavil Grup’a ait Karavil Gayrimenkul ise Diyarbakır merkezli olduğu biliniyor.

SON KARAR CUMHURBAŞKANI’NIN!
Taşınmazların satışının onayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Resmi Gazete’de yayınlanacak kararla birlikte satışlar kesinleşecek.