GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mart 2017 Çarşamba 15:13

Çeşme'de coşkulu 8 Mart kutlaması

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadınların haklarını korumaya devam edeceklerini söyledi.

Çeşme’de CHP Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde bir etkinlik düzenledi.  'Kadına şiddete hayır", "kadın emeğinin sömürülmesine hayır" dövizlerinin taşındığı etkinliğe Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı.

Etkinlikte konuşan Dalgıç, “ Belediye olarak personelimizle yaptığımız sözleşmelerde sendika temsilcilerine ‘Önce Kadın Hakları’ dedik. Eşine şiddet uygulayan personelimizin maaşını 6 ay boyunca karısına ödeyeceğine dair bir maddeyi hayata geçirdik. Kadın, her alanda üretimin içindedir. Kadın da kendi tarafından baktığında, Gazi Mustafa Kemal tarafından verilen hakların erozyona uğradığını göreceklerdir. Kadınlara seslenmek istiyorum; Kazandıkları haklar eksilmeye başllıyor. Ülkemizde uzun süredir kadınlara uygulanan şiddet var. Kadınlar öldürülüyor, dayak yiyor, ciddi şiddet görüyor. Bunların temelinde ise ekonomik sıkıntılar yatıyor. Bunu da sorgulamamız gerekiyor.

Eşitlik kavramı, yalnızca bir kelime olmamalı. Kadın her alanda olmalıdır. Nesiller yetiştiren kadınlarımız bir çok alanda şiddet görmeye devam ediyor. Dünya’da kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmezken, buna Mustafa Kemal Atatürk sayesinde sahip olan kadınlarımız şimdi bu haklara çok daha fazla sahip çıkmadırlar. Bu bağlamda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Çeşme CHP Kadın Kolları Başkanı Gülseli  Karakurt Saatli ise sözlerine trafik kazasında hayatını kaybeden sendika işçileri yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Saatli, gerçekleştirdiği konuşmada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine vurgu yaparak, “ 8 Mart kadınların cinsiyetten kaynaklı her türlü ayrımcılığa, şiddete ve eşitsizliğe karşı baş kaldırdıkları gündür. Biz kadınlar tacize, kadın cinayeterine, tecavüze, şiddete, yoksulluğa, ayrımcılığa, işssizliğe, tek adamlığa, diktatörlüğe, teröre, savaşa, faşizme, özgürlüğümüzün, mytluluğumuzun elimizden alınmasına ‘Hayır’ diyoruz. Demokratik, laik ve güzel bir Türkiye’de sevgiyle birlikte, barış içinde eşit ve özgür yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.