GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Eylül 2021 Perşembe 15:01

Çeşme Projesi için keşif vakti!

Danıştay 6. Dairesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Çeşme Projesi’nin keşif tarihini belirledi. Mahkeme, bilirkişi heyetiyle birlikte 27 Ekim’de yerinde inceleme yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Şehrazat Mercan, “Bilirkişi keşif ücreti bile imeceyle toplanan bu davadan halkın yararına karar çıkacağına inanıyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın planlama çalışmalarını sürdürdüğü Çeşme Projesi’ne karşı açılan davada Danıştay 6. Dairesi keşif tarihini belirledi. Karara göre, hakimler bilirkişi heyetiyle birlikte 27 Ekim’de yerinde inceleme yaparak rapor yazacak.

İzmir Barosu, TMMOB, İzmir Tabip Odası ve EGEÇEP gibi sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da başvurusuyla açılan davada bilirkişi inceleme heyetine avukatlar da katılacak.

Mahkeme süreciyle ilgili açıklama yapan Av. Şehrazat Mercan, “En başından bu yana bakanlığın ben yaptım oldu anlayışıyla kamuoyuna paylaştığı projenin bir halk projesi olmadığını anlatıyoruz. Proje ilk ortaya çıktığında Urla ve Çeşme’de vatandaşların arazilerine tapuda kamulaştırma şerhleri koydular. Sonra gelen tepkilerin ardından kamulaştırma kararları özel mülklerden kaldırılarak kamu arazilerinin üzerinde projenin hayata geçirileceği açıklandı. Planlama alanı, konumu, durumu ve özellikleri ile bir turizm projesinden çok rant projesi olan çalışmanın gizli, kapaklı yürütüldüğünü de herkes biliyor. Bilirkişi keşif ücreti bile imeceyle toplanan bu davadan halkın yararına bir görüş çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.