GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Haziran 2018 Cumartesi 11:42

Cem Dikmen: Atatürk Gençliği Türkiye'yi Yönetecek

TGB Genel Başkanı,Vatan Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Cem Dikmen Egede Sonsöz TV'nin canlı yayınına konuk oldu. Programda gençlerin mecliste bulunmasının öneminden bahseden Dikmen, Vatan Partisi'nin siyaseti ile ilgili yöneltilen soruları da yanıtladı.

Cem Dikmen, ''Türkiye Cumhuriyeti gençlerle kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa, Mahmut Esat Bozkurtlar bunların hepsi gençti. Gençler, Türkiye Cumhuriyeti'ni var etti. Osmanlı Dönemi'nde Yeni Osmanlılar Hareketine, Jön Türklere baktığımızda da hep gençler ön plana çıkmıştı.  İşte bu yüzden Vatan Partisi'nin 208 genç adayı var. Benim gibi 207 arkadaşımız da Türkiye'nin 87 seçim bölgesinden aday oldu ve çok başarılı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in genç adaylar vurgusu altında ise diğer partilerden ayıran belirleyici bir unsur bulunuyor. Vatan Partisi'nde gençler vitrin süsü olmak için değil Türkiye'yi yönetmek için aday oluyor'' dedikten sonra Vatan Partili gençlerin meclisi gençleştireceğini vurguladı.

''TBMM'Yİ GAZİ MECLİSİ SAFLARINA ÇEVİRECEĞİZ''
Sözlerine Türkiye' nin kurtulması için gençlerin görev alması gerektiğine değinerek devam eden Dikmen,''Türkiye'nin devrimci bir çözüme ihtiyacı var ve biz bu süreci aslında Mustafa Kemal'in 1920'lerdeki Gazi Meclisi'nin ilk kuruluşu gibi görüyoruz. 1920'lerde ilk meclis kurulduğunda oradaki milletvekilleri çocuklarının hastalıklarına bile derman olamıyordu. İlaç paraları bulamıyorlardı ya da bir otelde konaklama şansları yoktu. Meclis çatısı altında yatıp kalkıyorlardı. Büyük bir fedakarlıkla Kurtuluş Savaşı'nı yönettiler. Şimdi bizler de TBMM'yi yeniden Gazi Meclisi saflarına çevirip ardından Türkiye'yi içinde bulunduğu belalardan kurtarmak için milletvekili adayıyız'' dedi.

 ''ATATÜRK DEVRİMLERİNİ İZMİR'DEN BAŞLATACAĞIZ''
Dikmen,''İzmir'den milletvekili adayı olmak bizler için çok büyük bir tecrübe olacak. Çünkü TGB'de mücadele ederken de yaratmak istediğimiz Türkiye modelinde İzmir'in bu çağdaşlığı, İzmir'in insanının bu sevecenliği ve sıcakkanlılığını tüm ülkeye yaymayı örnek aldık'' diyerek Atatürk devrimlerini İzmir'den başlatacaklarını ifade etti.