GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ağustos 2022 Salı 10:33

Çavuşoğlu'ndan 'Suriye ile diyalog' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulunuyor. Çavuşoğlu 'Suriye ile diyalog olur mu?' sorusuna "İstihbarat örgütleri arasında temas var kalıcı barış için adım atılmalı diyalog için şart olmaz" yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haber Global kanalında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu 'Suriye ile diyalog olur mu?' sorusuna "İstihbarat örgütleri arasında temas var kalıcı barış için adfım atılmalı diyalog için şart olmaz" yanıtını verdi.

 

Çavuşoğlu, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde Esad ile görüşme iddialarını yalanlayarak "Haberler doğru değil. Esad da oraya davetli değil" ifadelerini kullandı.

Astana Süreci'ne ilişkin de konuşan Çavuşoğlu "Şu an ayakta kalan tek süreç" yorumunda bulundu.

Çavuşoğlu olası Suriye ile ilişkiler ve harekata dair ise "Rejimle muhalefetin uzlaştırılması gerektiğini söyledim. Uzlaşının amacı yeni bir anayasa, ülkenin BM gözetiminde acil bir şekilde seçime götürülmesi. Bu çerçevede müzakere heyeti kuruldu, anayasa komisyonu toplandı. Uzlaşı olmazsa rejimle muhalefet arasında nasıl anayasa yazacaklar, ülkeyi seçime götürecekler. Bu adımlar atılırsa seçim olduktan sonra kararı Suriye halkı verecek. Ülkenin geleceği için tek çözüm yolu siyasi süreçtir ve uzlaşı ile bunun sağlanmasıdır" açıklamasında bulundu.

İsrail ile ilişkiler konusuna ilişkin ise Bakan Çavuşoğlu isimler ve taslak çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirterek "Büyükelçi ataması önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Liyakata ve eğitime göre atama yapılır" ifadelerini kullandı.