GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
13 Ocak 2016 Çarşamba 17:48

Çanakkaleli hayvanseverlerden 'zehirli yiyecek' tepkisi

Çanakkale Hayvenseverler Derneği üyeleri, son olarak sahibi tarafından parkta dolaştırılan bir köpeğin yediği etten zehirlenmesi üzerine eylem yaptı.

ÇANAKKALE - Kentte dönem dönem hayvanların zehirlendiğini belirten hayvanseverler, son olarak geçen 29 Aralık akşamı, Daisy isimli köpeğin sahibi tarafından gezdirildiği Barbaros Mahallesi'ndeki Osnabrück Parkı'nda çimlerin arasındaki yediği etler nedeniyle zehirlenmesi üzerine eylem kararı aldı. Son anda yetiştirildiği veteriner tarafından kurtarılan köpeğin tedavisi sürerken, Çanakkale Hayvanseverler Derneği üyeleri parkta bir araya geldi.

Açıklamayı yapan hayvansever Aytül Özçelik, yetkilileri bu tür konularda daha duyarlı olmaya çağırdı. Özçelik, Daisy isimli sahipli köpeğin zehirlendiği gün zehirli etlerden yiyen dört sokak kedisinin daha can verdiğini ileri sürdü. Mevcut alan ve civarında her yıl zehirli yiyecek yüzünden hayvan katliamının tekrarlandığına öne süren Özçelik, "Ancak tüm feryat figanlarımız cevapsız kalmaktadır. Yapılan zehirlemeler insanlık dışıdır. Bizler burada yüreği kararmış hayvan katillerine seslenmek istiyoruz. Zehirlemek, yok etmek, itlaf etmek çözüm değildir. İnsanoğlu olarak bizler, Allah'ın yarattığı her canlıya bakmakla yükümlüyüz. Olayın faillerinin bulunması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi. (dha)