GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ocak 2017 Salı 14:24

Can dostlar için İzmir'den yükselen sıcak çağrı: Kapıları açın

İzmir’in ünlü Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan kafeteryalar, havaların soğuması ile birlikte can dostlarına kapılarını açtı. Müşterilerin ve çalışanların arasında ısınan sokak hayvanları için işletmeciler, “kapıları açın” çağrısı yaptı.

Ender Aldanmaz/EGEDESONSÖZ - Havaların soğuması ile birlikte kendilerine koruyacak yer arayan sokak hayvanları için Türkiye’ye örnek olacak görüntüler ortaya çıktı. Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan onlarca kafeterya ve işletme, sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için kapılarını can dostlarına açtı.

Soğuktan üşüyen köpekler, sıra halinde kafeteryaya girerek ısınırken kafeteryalara gelen müşterilerin durumdan bir hayli memnun olması ise dikkat çekiyor. Yerlerini iyice benimseyen sokak hayvanları, işletmelerin içinde kendi evlerindeymiş gibi davranıyor.

Cadde üzerinde bulunan işletmelerin çok büyük bölümünde yapılan uygulama ile sokak hayvanları bir nebze olsun ısınma fırsatı yakalıyor.  İşletme sahipleri ise, soğuktan etkilenen sokak hayvanları için “kapıları açın” çağrısı yaptı.