GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Nisan 2016 Perşembe 08:19

Çalışkan’dan çöp çıkışı: Kocaoğlu ile AK Parti anlaştı!

Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisine karşı duruşu ve ses getiren ‘menemen’ eylemiyle tanınan Karşıyaka Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı şok bir paylaşımda bulundu.

EGEDESONSÖZ – Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi projesindeki ÇED krizi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la yaptığı zirveyle büyük ölçüde aşılırken, İzmir’den şok bir tepki geldi.

Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisine karşı duruşu ve ses getiren ‘menemen’ eylemiyle tanınan Karşıyaka Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Başkan Kocaoğlu’na yüklendi.



Çalışkan, Başkan Kocaoğlu’nun Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşılama fotoğrafıyla yaptığı paylaşımda, “Sürecin başından bu yana söylüyorum. AKP ve Kocaoğlu çöp tesisinin yeri konusunda bir anlaşmanın içindeler. Bir gün öğreneceğiz elbet hiç bir şey gizli kalmaz. AKP ile Kocaoğlu'nun anlaşması da bize vız gelir. Daha çok bileniriz. Yamanlar Dağına Çöp Tesisi Yaptırmayacağız. Bunu bilin efendiler” ifadelerini kullandı.

MENEMEN YAPMIŞTI
Karşıyaka Eski Belediye Başkan Yardımcısı Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar'da yapılması düşünülen çöp tesisi alanına gezi düzenlemişti. Basın mensuplarına ve kent konseyi üyelerine, bölgede yetişen domates ve biberden yapılan menemen ikram eden Çalışkan, "Yamanlar'ın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Demokratik ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" demişti. Çalışkan ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da Yamanlar'a menemen yemeye davet etmişti.