GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Temmuz 2018 Perşembe 08:41

CHP'ye genel başkan adayı olacak mı? Açıklama geldi!

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce üzerinden yürütülen kurultay tartışmalarında flaş bir gelişme yaşandı. CHP için yeni genel başkan adayı olarak Selin Sayek Böke'nin olması istendi. Böke'den "aday olmayacağım" açıklaması geldi.

CHP'de Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner ve Ali Şeker gibi milletvekillerinin oluşturduğu, 'Gelecek İçin Biz' adlı grup da olağanüstü kurultay için çağrı yaptı. Ali Şeker telefonla bağlandığı televizyon programında Muharrem İnce'yi desteklemek yerine Selin Sayek Böke'yi aday çıkarmak istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından Böke'den net bir mesaj geldi. Böke, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim artık zorunluluktur. CHP’deki bu değişim Türkiye için umuttur. Rejimin değiştiği böyle bir dönemde CHP’de yeni bir yönetim anlayışı, yeni iş yapma biçimi, yeni siyaseti birlikte kurmalıyız, kuracağız. Ben de bu yeni siyaseti kurmak için her zamanki gibi savunageldiğim değerler ışığında mutlaka sorumluluk alacağım. Omuz omuza, sorumlulukta ortaklaşarak birlikte yürüyeceğiz. Önemli olan cümle budur. Ama sizin için bugün merak edilen cümleyi de açıkça kuralım:) Genel Başkan adayı olmayacağım" dedi.