GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ağustos 2024 Çarşamba 22:51

CHP lideri Özel'den belediye başkanlarına: İktidarın önünü açmalarını bekliyorum

38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkanlarına seslenerek, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının önünü açmalarını bekliyorum. Onlara inanıyoruz onlara güveniyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılışına katıldı.

Açılış töreninde CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilli Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, milletvekilleri, belediye başkanları da yer aldı.

-İZMİR'DEN SUAVİ KONSERİNE ÇIKARMA

Konuşmasında Dikili'nin efsane belediye başkanı Osman Özgüven'i de anan Özel, "Burada bir ismi anmadan geçmek vefasızlık olur. 1980 darbesinden sonra Türkiye’de herkes sinmiş, susmuş, bastırılmış ve demokrasi nefes alacak bir boşluk bir delik bir pencere ararken o pencereyi Dikili’den bütün Türkiye’ye açan Osmanlı Özgüven’i buradan minnetle anıyor saygıyla selamlıyorum. Çamlaraltında Uğur Mumcu’yla, İlhan Selçuk’la Ali Sirmen ile tanıştıysam Osman Özgüven sayesindedir. Sosyalist enternasyonellerin temsilcisi birine Türkiye’deki en etkin sol siyasetçilerini  dinlediysem Osman Özgüven sayesinde" dedi. 

Açılışta konuşma yapan Özel şu ifadeleri kullandı:

REZALET BEKLERKEN...
Manisa’da Osmaniye’de konuşmuştum. Ama 31 Mart’ta ilk ilçe mitingini de Dikili’de yapmıştım. Bugün burada İzmir’de birileri 31 Mart’ta Türkiye’de felaket İzmir’de rezalet beklerken, biz 31 Mart’ta 31 belediye başkan adayı gösterdik, Cumhuriyet Halk Partili 29 belediye başkanını seçtiniz sizlere teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Bugün İzmir’de 29 kişi de 28 ilçe belediye başkanı biri büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere 29 belediye başkanının cebinde bir anahtar var. Kadınların çantasında birer anahtar var. O anahtarlar ilçenin, belediyenin kapısının ya da kasasının anahtarı değil ilçenin ya da İzmir’in altın anahtarı da değil. O anahtarlar Atatürk’ün partisinin Cumhuriyetin ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarıdır. Öyle bir sorumluluk var hepsinde. Bunun için hem belediyeciliğin temel hizmetlerini en iyi şekilde yapacaklar hem bugünkü büyük yakıcı ekonomik krizde vatandaşlarımıza sahip çıkacak sosyal politikaları hayata geçirecekler hem de kültür ve sanatın sanatçının düşün insanlarının ve onların verdikleri bilgilere emeklere ekmek kadar su kadar değer verecekler. Siz değerli İzmirlilerin beklentilerinin tamamını karşılayacaklar. Siz onlara güvendiniz teşekkür ediyoruz. Ben de kendilerine güveniyorum ve onlardan tarihin en başarılı belediye başkanlıkları dönemini yaşamalarını ve önümüzdeki seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının önünü açmalarını bekliyorum. Onlara inanıyoruz onlara güveniyoruz.