GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ağustos 2021 Cuma 17:14

CHP'li vekilden AK Partililere: Keyfimin kahyası mısın lan!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin sosyal medya üzerinden birbirine girdi. Şahin, CHP’li Purçu’nun Selçuk’taki arazisine imar rantı sağladığını iddia ederken Purçu, “Malımı istediğim zaman alır istediğim zaman bağışlarım! Keyfimin kahyası mısın lan” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile AK Parti İzmirli yöneticiler birbirine girdi. Sosyal medya üzerinden atışan isimler birbirlerini sert sözlerle yüklendi. Purçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın ardından İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin ile tartıştı.

CHP’li Purçu ile AK Partililer arasında yaşanan tartışmanın fitilini Purçu’nun katıldığı televizyon programındaki açıklamaları ateşledi. Purçu, Antalya’da başlayan ve Muğla’da devam eden orman yangınlarıyla ilgili, “Saray hükümetinin bakanları anca atamalar yapıp, Somali’ye yardım yapıyorlar ama 4 Milyon dolar için yangın söndürme uçaklarımız THK depolarında öylece bekliyor. Ülkemizin 4 Milyon Dolar parası yok mu? Parayı nereye harcıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Purçu’ya ilk yanıtı Özgür Hızal verdi. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin çalışmalarını örnek gösteren Hızal, “Konforlu alanlarda provokasyon yapmaktansa, mevkidaşınızın afet bölgesindeki özverisini takip etmenizi tavsiye ederim. Rant demişken; Selçuk'taki tarım arazilerini imara açıp yapacağınız villalardan bir haber var mı?” diye sordu. Bunun üzerine Purçu, “Ey beyhude konuşan yalancı senin hükümetin Roman Eylem Planına destek amaçlı ne yaptı? Kendi arazimi bağışlayarak roman vatandaşlarımıza barınma konusunda üzerime düşeni yaptım! Kendim için mi yoksa gariban vatandaşımız için mi? Aşağıdaki belge de sana kapak olsun! Çadırda yaşayan vatandaşların vebali de sizin üzerinizde olduğunu da unutma! Çünkü bu projeye siz engel oldunuz! Yalancı” cevabını verdi.

Purçu ile Hızal arasında yaşanan tartışmaya AK Parti İzmir Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin de girdi. Şahin, “Yalan söylemek Özcan Purçu için sıradanlaşmış anlaşılan. Vekil olduktan sonra, nasıl bir proje hazırladı da, kendi arazisine imar çıkarmak için Roman vatandaşlarımızı kullanıyor ortada. Rant, olunca yalan söylemekten çekinmiyor” dedi.

Milletvekili Purçu daha sonra, “Ey anlamaz başkan Sefa Şahin, alnımın teriyle kazanıp kendi paramla aldığım kendi arazimin tümünü Roman vatandaşlarıma bağışladım. Belgelerle her şey ortadayken önemli olan ne zaman aldığım değil! Malımı istediğim zaman alır, istediğim zaman bağışlarım! Keyfimin kahyası mısın lan! Sen de kendi malını Roman vatandaşlara bağışla da görelim. Hodri meydan! Yapılan iyiliğe bile çamur atan aptal anlamazlar! Rant peşinde koşan, sülalelerini zengin eden hırsızlar ” yanıtını verdi.

Şahin de Purçu’ya “Sayın Özcan Purçu, panik yapmanıza gerek yok ancak gerçeklere tahammülsüzlüğünüz paniğe neden oluyor anlaşılan. Üslubunuz ise ne bir vekile ne de bir insana yakışmamıştır!” diye cevap verirken Purçu da, “Üslubumuzu sizden öğrenecek değiliz” ifadelerini kullandı.