GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2017 Çarşamba 10:56

CHP’li kadınlardan Pekdaş’a referandum teşekkürü

Partili kadınlar halk oylaması sürecindeki alan çalışmalarında kendilerine en büyük desteğin Konak Belediye Başkanı Pekdaş’tan geldiğini belirterek teşekkür etti. Pekdaş ise, “Halk oylamasının kazananı kadınlar olmuştur. Kadınlar aslında şimdi gümbür gümbür geleceklerdir” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı ve 81 ilin Kadın Kolları Başkanlarının katılımıyla yapılacak eşgüdüm toplantısı İzmir’de devam ediyor.

İlk günkü programda Genel Başkan Fatma Köse, “İçinde halkın, kadının, çocuğun olmadığı ve hak, hukukun olmadığı bir seçim meşru değildir. 81 il kadın kolları ile birlikte buradan Türkiye'ye sesleniyoruz; Hayır daha bitmedi. Yeni başlıyor ve mücadelemiz durmadan, dinlenmeden devam edecek” mesajı verdi.

CHP’li kadınlar akşam yemeğinde ise Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la bir araya geldi. Partili kadınlar referandum sürecinde en büyük desteği Başkan Pekdaş’tan gördüklerini dile getirirken kendisine teşekkür için çiçek ve plaket verdi.

KADINLAR GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEKLERDİR

Pekdaş ise yaptığı konuşmada, “Halk oylamasının kazananı kadınlar olmuştur. Kadınlar aslında şimdi gümbür gümbür geleceklerdir” dedi.  

GÜVEN: KİM OLURSA OLSUN…
Programın ikinci gününde Kemalpaşa’da gerçekleşen eşgüdüm toplantısına katılan İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, “Kadınlarımız, hayır kampanyasında da sandıkta da bu referandumun ana aktörleri olmuşlardır. Kadın hareketi nerede etkin ise, başarı orada artıyor. İzmir’den yüzde 68.8 oy alındıysa burada kadınların başarısı büyük. CHP'nin iktidarı ve ülkenin kurtuluşu, kadınların sayesinde olacaktır. Sıra kadınlarda, söz kadınlardadır. Zaman AKP'nin ülkemizi düşürdüğü duruma karşı birlik zamanıdır. Zaman küçük hesaplar yapma zamanı değildir. Zaman büyük CHP ve güçlü Türkiye için, birlik içinde çalışma zamanıdır. Kim olursa olsun, partimizi kamuoyu önünde kendi içinde tartışan, kısır çekişmelerin ve makam kavgalarının yaşandığı bir parti gibi göstermeye hakkı yoktur. Şimdi, başta kadınlarımız olmak üzere, hayır kampanyasında yakalanan birliği ve ortak mücadeleyi büyütme vaktidir” dedi.