GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ekim 2018 Cumartesi 11:11

CHP’li eski başkan çizmeleri giydi: Aday gösterilirsem rakiplerin uykusu kaçar!

Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Eriş, 20 yıl sonra ilçesinde seçim kazanmak için yola çıktı. Adaylık çalışmalarına başlayan Eriş, “Aday gösterilirsem herkesin oyunu alırım. Rakiplerimizin uykusunu kaçırmış oluruz. Önceliğimiz ön seçim. Atama olursa da çekip silahı vuracak halimiz yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de 2014 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş adaylık çalışmalarına başladı. İlçede 1999-2004 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan Eriş, 2019 yerel seçimleri için kolları sıvadı. Belediye başkanlığı görevi sonrasında ilçe başkanlığı da yapan Eriş, örgüt, STK, muhtarlar, kanaat önderleriyle temas halinde olduğunu ifade etti.

Ödemiş tarihindeki seçimlere bakıldığında aynı parti ve aynı ismin arka arkaya iki seçim kazanamadığı görülüyor. Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem’in yeni süreçte aday olmak istemediği kulislere yansıdı. Durum böyle olunca CHP’nin 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimler için kimi işaret edeceği bir kat daha önem kazandı.

ÖNCELİĞİMİZ ÖN SEÇİM!
Egedesonsöz’e konuşan Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Eriş net ifadeler kullandı. Eriş, “Süreci izliyorum. Kanaat önderleri, STK’larla görüşüyoruz. Bize talep var. Ama biz, ‘kim olsa daha iyi olur?’ diye soruyoruz. Bizim Ödemiş’te önceliğimiz ön seçim. Hakim gözetiminde olmasa bile parti gözetiminde eğilim yoklaması olsun. Ben olmazsam da iyi olacak arkadaş aday olur” dedi.

BAŞKA BİRİ OLURSA DESTEK OLURUZ
Eriş, “Hem kendi adıma çalışma yapıyorum hem de diğer arkadaşlar adına sorular soruyorum. Atama olursa da sonuçta biri aday gösterilecek. Çekip silahı vuracak halimiz yok. Bize sorulursa fikrimizi söyleriz. Bir başka arkadaşın adı öne çıkarsa ona da destek oluruz. Ama ben adaylık istiyorum. Önümüzdeki hafta netleşir” diye konuştu.HERKESİN OYUNU ALIRIM!
Eriş, “İYİ Parti ile ittifak durumuna da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Arkadaşlarımızla sürekli temas halindeyiz. Biz aday olursak desteğimiz olur mu diye soruyoruz? İYİ Parti’nin yaptığımız temaslar sonrasında bana iyi baktığını düşünüyorum. Bizimki biraz da gönül teması… AK Parti ve MHP’lilerle de temasım var ama İYİ Parti ile ittifak yaparız diye düşünüyorum. Herkesin oyunu alırım. Aday yapılmama durumunda ise aday olan arkadaşımıza tüm desteği aktarırız, alanda çalışırız” ifadelerini kullandı.

RAKİPLERİN UYKUSUNU KAÇIRMIŞ OLURUZ!
‘Siz aday gösterilirseniz partinizin seçimdeki durumu nasıl olur?’ sorusu karşısında konuşan Eriş, “Çok daha rahat olur. Rakiplerimizin uykusunu kaçırmış oluruz. Biz burada süreci kırıp, dökmeden yürütüyoruz. Önemli olan seçimi almaktır” dedi.