GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Haziran 2016 Pazartesi 15:50

CHP’li başkandan tartışmalı fotoğraf için karşı iddia: Polis sızdırdı!

HDP’li gençlerin yaptığı basın açıklamasında görülen ve eleştirilen CHP Bornova İlçe Başkanı Yener anlık bir durumun siyasi malzeme haline geldiğini söyledi. Polisin, çektiği fotoğrafı basına sızdırdığını belirten Yener, “Ben hiçbir zaman HDP’lilerle basın açıklaması yapmam” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yener’in, Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 tarihinde öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katil zanlısı N.S’nin HDP’li ağabeyi Seyithan Semo’yla yan yana görülmesi tartışma yarattı.

Bornova Büyük Park’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi  (SYKP) ve sol görüşlü birçok sivil toplum örgütünün düzenlediği basın açıklamasında çekilen fotoğraf sosyal medyada yankı uyandırdı.

Tartışılan fotoğraf için açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ömer Yener polisin basına sızdırma yaptığını iddia etti.

SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANDILAR
Anlık bir durumun malzeme olarak kullanıldığını belirten Yener, “HDP’liler bizimle beraber basın açıklaması yapmak istediler. Belediyenin önünde yapmak istediler ben de izin vermedim. ‘Yapacaksanız Bornova Meydan’da yapın’ dedim. Sonra polisler, TOMA’lar, emniyet müdürü geldi. Polislerle beraber konuşurken polisin çektiği fotoğraftır bu... Sonra polis basına veriyor. ‘Bakın CHP’liler HDP’yle birlikte’ demek için. Ortada bir basın açıklaması da yok. Anlık bir şeyi siyasi malzeme olarak kullanmak istediler. Fotoğraf Ocak ayında çekildi. Birden gündeme getirdiler. O dönem asılsız haber yapanların peşine düşeceğim. Ben hiçbir zaman HDP’lilerle basın açıklaması yapmam. Türkiye Cumhuriyetini kuran ve kurtaran partinin, bir ilçesinin gençlik kolları başkanıyım.  Bu vatanı bölmek isteyenlerle, Kürt milliyetçiliği yapanlarla bir araya gelmem” dedi.