GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2018 Çarşamba 13:35

CHP’li aday İnce’den tele trafik: Destek istedi, İzmir’den ne cevap aldı?

Yalova Milletvekili İnce genel başkanlığa adaylığını açıkladı ve 81 ili adeta radara aldı. İnce telefonla kurultay delegelerinden destek ve imza isterken İzmir’i de es geçmedi. Kongrede sadece İl Başkanı Yücel’in listesine yazılan ve seçilen Tatlı, İnce ile telefondaki görüşmesini anlattı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler 3-4 Şubat tarihinde Ankara’da gerçekleşecek 36’ncı Olağan Kurultaya çevrildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu henüz adaylığını açıklamasa da seçime girmesine kesin gözüyle bakılıyor. CHP Lideri’nin karşısına şu an 2 isim rakip olarak çıktı. İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve 18’inci Olağanüstü Kurultay’da yarışan ve Kılıçdaroğlu’na kaybeden Yalova Milletvekili Muharrem İnce genel başkan adaylıklarını açıkladı.

Süreçte 52 delegesiyle kurultayda genel başkan seçiminde irade gösterecek olan İzmir’in tercihi  merak ediliyor. Partinin Türkiye’de en güçlü olduğu İzmir ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçildiği kent konumunda… İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ilçe başkanları toplantısının ardından ‘Genel başkanımızın yanındayız’ mesajı vererek İzmir’den açık destek olduğunu vurgulamıştı.

İnce ise genel başkan adaylığını açıklamasının ardından 81 il delegesini adeta radarına aldı. 3-4 Şubat’ta oy kullanacak her kurultay delegesiyle tek tek konuşan ve destek isteyen İnce’nin İzmir’deki delegeleri de aradığı öğrenildi.

İl kongresinde tek listede yer alarak en yüksek oya ulaşan ve kurultay delegesi seçilen Hatice Tatlı Egedesonsöz’e İnce ile gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında bilgi verdi.

GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACIMIZ OLMADIĞINI SÖYLEDİM!
Tatlı, “Sayın İnce beni de aradı. Destek ve imza istedi. Ben de kendisine, ‘Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 2019 ikinci bir kuruluş savaşı’ dedim.  Böyle bir dönemde genel başkan değişikliğine ihtiyacımız olmadığını söyledim. İzmir’in genel anlamdaki düşüncesi genel başkanımızı desteklemek yönünde’ dedim” ifadelerini kullandı.