GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2024 Cuma 20:58

CHP’li Yücel’den kritik açıklama: Çiğli dışında değişen olmayacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Yücel, basın toplantısında konuştu. Çiğli Belediye Başkan Adayı Uygar Yıldırım’ın adaylığının yeniden ele alınmasına değinen Yücel, MYK'nın böyle bir önerisi olduğunu doğruladı. Yücel ayrıca başka seçim bölgelerinde bir değişimin olmayacağını söyledi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenliyor. Yücel, basın toplantısında konuşuyor.

Yücel Çiğli Belediye Başkan Adayı Uygar Yıldırım’ın adaylığının yeniden ele alınması ile ilgili olarak, “Geçen hafta yaptığımız PM’de Çiğli adayımız ile ilgili yeniden değerlendirilmek üzere bir karar alınmıştı. Çiğli adayının değiştirilmesi konusunda MYK’nın PM’ye bir önerisi oldu. PM’de henüz bir karar verilmedi ve toplantı devam ediyor” açıklamasında bulundu.

‘BAŞKA DEĞİŞEN YER YOK’
Adaylığı konusunda tartışmalı olan yerlere de değinen Yücel, “Başka seçim çevrelerinde bir değişiklik yapılması gibi bir düşünce, niyet ve hazırlığımız yok” dedi.

'ÇİĞLİ ADAYI İLE İLGİLİ DİKKATE ALMAMIZ GEREKEN TEPKİLER ALDIK'
MYK’nın Çiğli adayını değiştirmesine yönelik neden böyle bir talebi olduğuna dair açıklık getiren Yücel, “Çiğli adayı adaylaşırken geçtiğimiz hafta yeniden değerlendirilmek üzere bir karar alınmıştı ve adaylığı ile ilgili bir kesinliği yoktu. Biz adaylarımızı belirlerken o ilçede yaşayan hemşehrilerimizin ve parti örgütümüzün geniş bir kabulünün olması, kentte bu konuda uzlaşı olması gibi kriterleri dikkate alıyoruz. Çiğli adayı ile ilgili bir takım dikkate almamız gereken tepkiler geldi ve bunları dikkate aldık. Yeniden değerlendirdik ve yeni bir karar aldık” ifadelerini kullandı.

'BİZ KENDİSİNE ÇEKİLMESİ GİBİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİK'
Yıldırım’ın sosyal medya hesabı üzerinden ‘tehdit mesajları alıyorum, politik suç işleniyor’ ifadelerini değinen Yücel, “Sosyal medyadan nasıl bir açıklama yaptı bilmiyorum ve bize ulaşan bir bilgi yok. Biz kendisine geri çekilmesi gibi bir şeyden bahsetmedik. PM karar alır ve adaylaştırır. Bu süreç içerisinde PM yeni bir karar alabilir. Adayla ilgili her zaman bir değişiklik yapılabilir” dedi.

'İZMİR'DEN ATATÜRK'E HAKARET EDENLERE OY ÇIKMAZ'
Yücel ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamarına değinerek şunları söyledi:

Sayın Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu İzmir'de açıklamalarda bulunmuş. İzmir'den öyle bir ses verin ki diğer 80 vilayetimizden duymayan kalmasın demiş. Ben sana söyleyeyim sayın Erdoğan, İzmir'den duyacağın tek ses Mustafa Kemal Atatürk olur. Yüzünü çağdaşlığa, aydınlanmaya, akla ve bilime dönmüş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti olur. 'İzmir'de çalınmadık kapı bırakmayacağız' demişsin. O kapılar, kadın-erkek omuz omuza yürüyen çağdaş Türkiye'ye açılır. İzmir'den büyük önder Atatürk'e hakaret edenlere, kadını ikinci sınıf insan olarak görenlere, cumhuriyetin kazanımlarını yok edenlere oy çıkmaz sayın Erdoğan.

NE OLMUŞTU?
Bilindiği üzere Çiğli’de Uygar Yıldırım’ın aday gösterilmesi sonrası bazı partililer ilçe binası önünde eylem düzenlemiş, mevcut başkan Utku Gümrükcü ise Yıldırım’ın adaylığına manidar tepki göstermişti. Ayrıca ilçe örgütü üyelerine toplu mesaj atarak Uygar Yıldırım’ın adaylığının bugün yapılacak toplantılarda ele alınacağına dair bilgilendirme yapmıştı.

Çeşme’de mevcut başkan Ekrem Oran, Lal Denizli’ni adaylığına karşı çıkarak Genel Merkez’e ültimatom gibi uyarı yaparak “lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın” açıklaması yapmıştı.

Karaburun’da ise Nurşen Balcı’nın aday gösterilmesine parti örgütü ile mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın tepkilerine neden olmuştu. İlçe Örgütü, Ankara’ya çıkarma yaparak Balcı’nın adaylığının geri çekilmesini istemiş, eski belediye başkanı Serdar Yasa’nın ise bağımsız aday olabileceği gündmee gelmişti.

Güzelbahçe’de se mevcut başkan Mustafa İnce ile koltuğa talip olan 7 aday adayı, Belediye Başkan Yardımcısı görevinde iken aday ilan edilen Mustafa Güney’in adaylığına itiraz ederek kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmişti.