GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Nisan 2022 Cuma 11:52

CHP'li Torun'dan 'haksızlık' çıkışı: İlbank'ın musluğu iktidara bağlı!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li belediyelere 'haksızlık' yapıldığını ifade ederek genel merkezde basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Torun, "Türkiye'yi şaha kaldıracağız diye naralar atan bu iktidar, adaletsizlikte şaha kalkmıştır. İlbank'ın musluğu iktidar belediyelerine bağlanmıştır" diyerek hükümete tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi.

2019 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak seçime giren ve kazanan belediye başkanlarına karşı 'haksızlık' yapıldığını vurgulayan Torun, İlbank üzerinden verdiği örnekler ile hükümete yüklendi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE AYRILAN PAY YÜZDE 4
İlbank üzerinden yapılan kaynak artırımının büyük bir bölümünün Cumhur İttifakı belediyelerine yönelik olduğunu vurgulayan Torun, "Sadece raporlar bakmak bile iktidarın kendisinden olmayan belediyelere nasıl haksızlık yaptığın görmek için yeterlidir. Resmi Rapora göre İlbank belediyelerin 1156 projesine 2 milyar 721 Milyon lira kaynak sağlamış. Bu projenin yüzde 94,2'si Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine ait. Ülke nüfusunu yarısından fazlasını yöneten CHP'li belediyelerin pay oranı ise yüzde 4,3. Yaklaşık 2 milyar 460 milyon TL iktidar belediyelerine kaynak aktarılmış. İlbank 191 projeyi hibe ile gerçekleştirilmiş. Bunun yüzde 98,4'ü Cumhur İttifakı ve Kayyum Belediyelerine ait. Bizim belediyelerimizin oranı sadece yüzde bir" diye konuştu.

BELEDİYELERE DESTEK SAĞLAYAN TÜM KURUMLARDA DA TABLO AYNI
Son yerel seçimlerde CHP'nin kazandığı ilçe sayısı ve yönettiği nüfusu örnek göstererek AK Partili iki belediyeyi işaret eden Torun, "Sadece Konya ve Trabzon'daki belediyelere verilen destek bizim tüm belediyelerimiz verilen destekten 1,5 kat daha fazla. Yapılan bu iş hangi vicdan, halka, adalet anlayışına sığar? Bu rakamlar bize gösteriyor ki Türkiye'yi şaha kaldıracağız diye naralar atan bu iktidar, adaletsizlikte şaha kalkmıştır. İlbank'ın musluğu iktidar belediyelerine bağlanmıştır. CHP'li belediyeler 84 milyonluk Türkiye'nin 43 milyon kişiye hizmet veriyor. İktidar bu yoksul milletin parasını har vurup harman savuruyor. Bu para milletin parası, siz kimin parasını kime aktarıyorsunuz? Belediyelere destek sağlayan tüm kurumlarda da tablo aynı" ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN TÜM ADALETSİZLİĞİNE RAĞMEN
Engellemelere rağmen kendi belediyelerinin oldukça iyi bir çalışma yürüttüğüne de vurgu yapan Torun, "Tüm bunlar olurken Erdoğan çıkıp devletin dini adalettir diyor... Yalan kapıdan girince, vicdan da insaf da bacadan çıkarmış... Milletin hizmet beklediği belediyeleri partisine göre ayırmak adalet değil, millete ihanettir. Belediyelerimize karşı izlenen bu politika organize bir kötülüktür. Bana destek olana destek, olmayana köstek anlayışı doğru değildir. Tek bir belediyemizin hakkını hukukunu bu iktidarın inisiyatifine teslim etmeyeceğiz. Sonuna kadar bu haksızlığın takipçisi olacağız. Her şeye rağmen bizim belediyelerimiz iktidarın tüm adaletsizliğine rağmen, tüm imkanları seferber ederek onların sorunlarını çözüyor" dedi.