GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Eylül 2018 Cuma 15:19

CHP'li Torun açıkladı: Adaylar nasıl belirlenecek?

Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Ön seçim yapılacak. Aday tespitinde tek bir yöntem uygulanmayacak. Merkez yoklaması, eğilim yoklaması yapılacak. Bunlar anketlerle beslenecek. Ağırlıklı olarak ön seçim kullanacağımız metotlar arasında” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tamamlanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçime yönelik takvim ve aday belirleme yöntemlerinin masaya yatırıldığı toplantının içeriğine dair bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Torun ayrıca basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Torun iktidarda oldukları yerel yönetimler hakkında, “Görevde olduğumuz 230 belediyeyi ayrıca değerlendireceğiz. Onların bugüne kadar ortaya koyduğu performanslar, kendi seçim bölgelerindeki durumları belli. Devam edecek olanlarla devam edeceğimizi açıklayacağız, etmeyeceklerimizi de bir şekilde açıklayacağız” dedi.

Uygulanacak yol haritası için yapılan hazırlıklara ilişkin konuşan Torun, iki sınıflandırmadan söz etti. Torun, “Yüksek oy oranıyla kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler, az oy oranıyla kazandığımız ve kaybettiğimiz yerleri belirledik. Hepsini peyderpey açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun ve parti tabanının en çok merak ettiği konular arasında olan ön seçim için de açıklama yapan Torun net mesajlar verdi. Torun, “Ön seçim yapılacak. Aday tespitinde tek bir yöntem uygulanmayacak. Merkez yoklaması, eğilim yoklaması yapılacak. Bunlar anketlerle beslenecek. Mutlaka her seçim bölgesinde belli yerlerde anketler yapılacak. Tamamında ön seçim, merkez yoklaması, eğilim yoklaması olacak diye bir şey yok. Aday tespitleri o bölgelerin özellilerine göre değişecek. Ağırlıklı olarak ön seçim kullanacağımız metotlar arasında” dedi.