GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Eylül 2023 Pazartesi 08:48

CHP’li Sındır’dan İYİ Partili Özlale’ye ‘bankamatik memur’ tepkisi!

25,26, 27’nci dönem CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığını duyurduğu Ümit Özlale’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Belediyeye bankamatik memurlar olduğunu iddia eden Özlale’ye tepki gösteren Sındır, “Bankamatik memur iddiası olabilir mi? Madem öyle yarın göreve geldiğinizde ortaya koyarsınız. Şu anda bile ortaya çıkarırsın. Bunu söylem üzerinden, algı yaratma üzerinden somut bilgi belge olmadan haksız bir eleştiri olarak görürüm” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP önceki dönem milletvekili Kamil Okyay Sındır, Son Söz TV’de programda İYİ Parti ile ittifak konusunu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HAKERET ETME, HAKSIZ ELEŞTİRİ OLMADIĞI SÜRECE...
İYİ Parti’nin tek başına seçime girmesini yorumlayan Sındır, İYİ Parti’nin İzmir adayı olarak ilan edilen Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arkadaşlık ilişkisi olduğunun da altını çizdi. Özlale’nin Büyükşehir Belediyesi ’ni hedef alan sözlerine de yanıt veren Sındır, “Hakaret etmediği, haksız eleştiri yapmadığı sürece eleştirilere Tunç Bey de açıktır. Bankamatik memur iddiası olabilir mi? Maden öyle yarın göreve geldiğinizde ortaya koyarsınız. Şu anda bile ortaya çıkarırsın. Bunu söylem üzerinden, algı yaratma üzerinden somut bilgi belge olmadan haksız bir eleştiri olarak görürüm. Bir kere daha önce ittifak içindeydik. Ortak bir politikalar metni hazırladık. Bu ülkeyi, ekonomi nasıl düzelteceğimizi, tüm sektörlerde ortalaşa bir metne dönüştürdük. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair bir metni de paylaştık. Asgari müşterekte bulunan 6 siyasi parti bu metni hazırladık. Siyasi sorumlular birbiriyle dayanışma içinde bir zeminde yol yürüdüler. Sayın Özlale ve Tunç başkan içindeki ilişkinin insani anlamda bir dayanışma olduğunu söyleyebilirim. Siyasi anlamda da bu ittifaktan gelen bir dayanışma olduğunu görüyoruz. Şimdi İYİ Parti, kendi adaylarıyla halkın huzuruna çıkma kararı aldı ve Özlale aday oldu. Yerel iktidarda olan CHP olduğundan aday olanlar kendilerinin mevcut iktidarın yanlışlarını ifade ederek destek bulmak isteyecektir” dedi.

İZMİR’DE OY KAYBEDEBİLİRİZ AMA SEÇİMİ KAYBETMEYİZ
İYİ Parti’nin seçime ayrı girmesi durumun CHP’nin İzmir’de ne tür kayıpları olabileceği yönünde gelen soruya yanıt veren Sındır, “İYİ Parti İzmir’de bize oy kaybettirebilir ama seçim almamıza engel olamaz. Belki meclis üyeliklerinde sayı düşer, belki ilçelerde oylar düşebilir ama biz her halükarda seçimi alırız. Şu anda belediye kaybedecek potansiyelde değiliz. Zaman, süreç, iddialar ve her adayın kendi programı ve güvenilirliği süreç içinde durumu farklılaştırabilir. Ama şu an için bunu görmüyorum” açıklamasını yaptı.