GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2023 Pazartesi 10:38

CHP'li Serter'den adaylık açıklaması: Parti kaleci ol derse kaleci de olurum!

Adı Büyükşehir, Karabağlar ve Konak Belediye başkanlığı için geçen CHP 27. Dönem Milletvekili Bedri Serter, “Ben il başkanlığı yaptım, milletvekilliği yaptım. Partim bana orta saha oyna desin orta saha oynarım, forvet oyna desin, forvet oynarım, kaleci ol derse, kaleci olurum. Kaptan olmamı isterse kaptan olurum. Partim nerede olmamı isterse, orada olurum” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adaylıkları için siyasiler hamlelerini yapmaya başladı. Adı hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Konak ve Karabağlar için geçen 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Hangisini istiyorsunuz?” sorusuna net yanıt verdi: “O kararı ben değil, partim verir. Partimin kararına uyarım.”

PARTİM KALECİ OL DERSE, KALECİ DE OLURUM
İlla şu belediye olsun diye bir düşüncesinin olmadığını belirten Bedri Serter, “Ben bu partide il başkanlığı yaptım, bir dönem milletvekilliği yaptım” dedi ve aday adaylığıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Üstlendiğim iki sorumluluğu da alnımın akıyla yerine getirdim. Belediye başkanlığı konusunda illa ki şu belediyeyi isterim diye bir düşüncem yok. İl başkanlığı ve milletvekilliği yapmış biri olarak, kararı partimin karar vericilerine bırakıyorum. Eğer partim, Bedri sen orta sahada oyna derse, orta sahada oynarım. Forvet oyna derse forvet oynarım, kaleci ol derse, kaleci olurum. Kaptanlık görevi verirse, onu da yaparım. Evet; adım Büyükşehir için geçiyor; Konak ve Karabağlar için de geçiyor. Şahsımın bu görevler için anılmasından mutluluk duyuyorum. Hangisi olursa olsun, benim için görev görevdir.”