GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ekim 2020 Çarşamba 20:31

CHP’li Sertel’den 'fezleke' açıklaması: Gerekçesini bilmiyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, kendisi hakkında hazırlanan üç ayrı fezlekenin meclise gelmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Sertel, “Henüz hangi gerekçe ile fezleke hazırladıklarını bilmiyorum. Ancak beni tanımadıkları için korkacağımı ve geri adım atacağımı sananlar fena halde yanılıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- HDP’den 18 milletvekiline ait otuz bir, CHP’den altı milletvekiline ait dokuz, MHP’den bir milletvekiline ait bir ve AK Parti’den birer milletvekiline ait bir olmak üzere toplam 26 milletvekili hakkında 42 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM’ye ulaştı.

Milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle Meclis’e gönderilen fezlekeler Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi. Komisyondan çıkan ‘Dokunulmazlığı kaldırılsın’ kararları TBMM Genel Kurul gündemine gelecek ve gizli oylama yapılacak.

İZMİR’DEN ÜÇ VEKİL VAR
Dokunulmazlığının kaldırılması istenen milletvekilleri arasında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de bulunuyor.

SERTEL HAKKINDA ÜÇ AYRI FEZLEKE
CHP’li Sertel ise kendisi hakkında verilen üç ayrı fezleke için açıklama yaptı.

Sertel’in açıklaması şöyle:

“Henüz hangi gerekçe ile fezleke hazırladıklarını bilmiyorum. Ancak beni tanımadıkları için korkacağımı ve geri adım atacağımı sananlar fena halde yanılıyor.

Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Halkımız için ölümü göze alan bir kuşaktan geliyoruz. Yaz tatili süresince halkımızın hakkını, hukukunu savunmak için alanlardaydım. Hak, hukuk, adalet yolunda yürüdük, konuştuk, konuşacağız.

Onların hazırladığı fezlekeler bizim madalyalarımızdır. Bizi halkımızın yanından hiç bir güç söküp alamayacağı gibi, hiç bir cezalandırmaya yönelik karar yolumuzdan döndüremez.

Baskı ve korku İle toplumumuzu sindirmeye çalışan tek adam rejimine ilk seçimde sandıkta son vereceğiz ve ülkemizde demokratik parlamenter rejimi kuracağız”