GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ağustos 2021 Cumartesi 09:14

CHP’li Sertel’den çok konuşulacak ‘vali-kaymakam’ iddiası: Oy yoksa köylüye yardım da yok!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, vali ve kaymakamların köy muhtarlarına AK Parti’ye oy verilmesi yönünde baskı kurduğunu iddia ederek "Köylüleri o kadar güçsüz hale getirmişler ki, kaymakam baskısından vali baskısına kadar bir baskı hissediyorlar. Birçoğu sosyal yardımlardan yararlanıyorlar. Çok yakınmalarına rağmen kameraya söyle dediğimde 'bana yardım geliyor keserler' diyor. Korkuyorlar yani. Bütün mesele toplumsal baskı… Bıçak kemiğe dayandı. Köyden 170 oy çıktı mesela. Kaymakam diyor ki 170 oy çıkmazsa bütün sosyal yardımlarınız iptal edilecek" dedi.

EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde gündeme sıkça gelen 'erken seçim' tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Millet İttifakı üyeleri sıkça hükümete 'erken seçim' çağrısında bulunurken, Cumhur İttifakı üyeleri ise 'seçim zamanında' yorumu yaparak muhalefetin çağrısına tepki göstermeye devam ediyor.

Muhalefet partileri her fırsatta açıklamalara rağmen seçim çağrısını tekrarlarken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel'den seçim süreci ile ilgili yeni bir iddia geldi. Parti çalışmaları kapsamında İzmir'in ilçelerine çıkarmalar yaptıklarını belirten Sertel, Sonsöz TV'de Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladığı programda Aliağa gezisinde valilik ve kaymakamlıklar tarafından köylülere 'oy' baskısında bulunduğunu belirtti.

Hükümet tarafından yapılan 'vatandaş erken seçim istemiyor' yönündeki söylemelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Sertel "Kim diyorsa onlar vatandaşlar ile teması koparmış. Bergama'nın bir köyünde, bir vatandaş 'ben 10 yıl önce 1 TL'ye domates sattım şimdi 40 kuruştan satıyorum. Gelinen süreçte parasal değeri kalmadı, yok pahasına veriyorum' diyor. İlaçtan gübreden mazottan yakınıyor… Bazı köylerde de açıkça söyledim de Aliağa'da çok yakındılar kahvede bana. Hiçbir şey para etmiyor diye. Bizim elimizde de dosyalar var. Her gittiğimiz yere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet götürmüş, sorunlar neredeler, sandık sonuçları nedir diye. Baktım kağıda yüzde 41 AKP'ye verilmiş. Dedim madem yakınıyorsunuz neden bu tablo böyle, onlar da biz son kez verdik dediler" ifadelerinin kullandı.

VATANDAŞLAR KORKUYOR
Valilik ve Kaymakamlık yetkililerinin köy muhtarlarını çağırarak 'oy' baskısında bulunduğu iddiasını da ortaya atan Sertel, "Ben inanıyorum ki son kez vermediler tekrar oy verecekler. Çünkü köylüler o kadar güçsüz hale getirmişler ki, kaymakam baskısından vali baskısına kadar bir baskı hissediyorlar. Birçoğu sosyal yardımlardan yararlanıyorlar. Çok yakınmalarına rağmen kameraya söyle dediğimde 'bana yardım geliyor keserler' diyor. Korkuyorlar yani. Bütün mesele toplumsal baskı… Bıçak kemiğe dayandı. Köyden diyorlar ki 170 oy çıktı mesela. Kaymakam diyor ki 170 oy çıkmazsa bütün sosyal yardımlarınız iptal edilecek. Kömür yok, maaş alan yaşlılarınız var bunların paraları iptal diyor" dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ADAY OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmayacağını iddia eden Sertel, "Şimdi aşılan nokta şu, Menemen'de bir hayvan çiftliğine sahip biriyle görüştük, kendisine bize 'ben sağcı biriyim ve CHP’ye hiç oy vermedim ancak yemin ederim bundan sonra CHP'ye oy vereceğim' dedi. Neden dediğimizde gerekçelerini sıraladı. Dedi ki 'Bizi kurtaracak tek hadise halkını anlayan ve çözüm sunan bir iktidardır' dedi. 'Bunlar çözüm sunmuyor ve sadece kendilerini düşünüyorlar' diye ekledi. AKP Genel Başkanı kendine güvense çoktan seçime giderdi ancak kendine güvenmiyor. Toplum artık bunları da dinlemiyor. Sadece tehdit, bağırtı ve hakaretle hareket ediyor. Genel başkanımıza dünyanın hakaretini eden siyasetçileri var. Bunlar artık bitiyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmayacağını düşünüyorum. Cesaret edip çıkamaz. Ağır bir yenilgiden kaçar. Zirvede bırakmak ister. Çok iştahlı olanlar var ancak yerine kim aday olur bilemem. Kaybedecek noktada çok temkinli olurlar. Zaten erken seçimden kaçmalarının nedeni de bu… Recep Tayyip Erdoğan dönemini bitiriyor" dedi.