GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ağustos 2017 Pazartesi 12:55

CHP’li Purçu’dan 'yeni devlet kuruyoruz' sözlerine tepki: Vatana ihanettir!

İzmir milletvekilleri Purçu, Bakan ve Bayır, AK Partili Oğan’ın, ‘Yeni devlet kuruyoruz’ şeklindeki açıklamaları karşısında suç duyurusunda bulundu. Purçu, Oğan’ın sözleri için, “Bu ülke topraklarından aldığı haklar haram zıkkım olsun. Bu açıklamalar vatana ihanettir” dedi.   

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Murat Bakan ve Tacettin Bayır AK Parti MKYK eski üyesi Ayhan Oğan’ın açıklamaları sonrasında suç duyurusunda bulundu.

Oğan’ın kamuoyunda büyük yankı uyandıran, “Yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin, lideri de Recep Tayyip Erdoğan” demecinin ardından üç vekil Çeşme Adliyesi’ne giderek hukuki süreci başlattı.

ALDIĞI HAKLAR HARAM ZIKKIM OLSUN!
Vekiller adına Egedesonsöz’e konuşan Purçu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Purçu, “Bir Türk vatandaşının, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan birinin ağzına böyle cümleler yakışmıyor. Yok yeni devlet kuruldu, yok bilmem ne… Bu ülke topraklarından aldığı haklar, faydalandığı tüm olanaklar haram zıkkım olsun. Böyle bir cümle olmaz” dedi.

BU AÇIKLAMALAR VATANA İHANETTİR!
Purçu ayrıca Oğan’ın açıklamalarından dolayı tutuklanması gerektiğini vurgularken, “Bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz kurmuştur. Buna saygısızlık Türk milletinin kabul etmeyeceği bir şeydir. Aslında Ayhan Oğan Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına hakaret etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre bunun acilen cumhuriyet savcıları tarafından tutuklanması lazım. Bu açıklamalar vatan ihanettir. Dünya bizi hayretle izliyor. Kendi ülkesine hançer vuran yine kendi ülkesinin vatandaşı bir insan... Böyle açıklama olur mu? İnsan kendi ülkesine hançer vurur mu? Kendi devletini yıkmak için uğraşır mı? Asıl vatan haini bu adamlar işte…” ifadelerini kullandı.