GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ekim 2017 Salı 15:28

CHP’li Özen istifanın ardından başkan oldu!

Bayındır krizi sonrasında partisindeki İl Eğitim Sekreterliği görevinden istifa eden Yücel Özen, yeni kurulan Tire Dağ Ürünleri Kalkınma Kooperatifi’ne başkan oldu. Özen, “Amacımız Tire Süt’te olduğu gibi doğru alıcılar üretmek. Aradaki tüccar vurgununu önlemek istiyoruz” dedi

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Eğitim eski Sekreteri Yücel Özen, kentte yeni kurulan Tire Dağ Ürünleri Kalkınma Kooperatifi’ne başkan oldu.

Bayındır’da belediye tarafından PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete 80 dönümlük arazinin satılması sonrasında ‘Köy malları satılamaz’ çıkışı yapan ve partisindeki görevinden istifa eden Özen, Tire dağ köylerinde bulunan muhtarlarla ortak bir çalışma içine girdi.

Köy muhtarlarının talebi üzerine bölgede yetişen incir, kestane, ceviz ve karadut gibi ürünlerin işlenmesine ve pazarlanmasına ilişkin hamle yapıldığı öğrenildi.

AMACIMIZ TÜCCAR VURGUNUNU ÖNLEMEK

Kooperatif Başkanı Özen, “Dağ köyü muhtarları önderliğinde böyle bir adım attık.  Tire Süt Kooperatifi gerçekten sorunları çözdü ve üreticinin alın terini kurtardı. Ama dağlarımızda dünyanın en iyi inciri yetişiyor. Sonra birçok ürünümüz var. Bu minvalde dağ köylerine yönelik bir çalışma yaptık. Muhtarlarımızın talebi ve önderliğinde kooperatifimizin kuruluşunu tamamladık. İzinlerimiz tamam. Bakanlık desteği ile işleme tesisleri oluşturmayı planlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve tüm kurumların desteğini de bekliyoruz. Üye kayıtlarımız başlayacak. 23 dağ köyümüz hedefimizdir. 7 bin civarında üreticimiz var. Bu üreticilerimizi örgütleyip kooperatif çatısı altında birleştirip alın terini mümkünse pazarlayacağız. Amacımız Tire Süt’te olduğu gibi doğru alıcılar üretmek. Aradaki tüccar vurgununu önlemek istiyoruz” dedi.