GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2023 Çarşamba 21:10

CHP'li Önal'dan 'Örnekköy' çıkışı: Büyükşehir içinde 'köstebek' iddiası!

Örnekköy'deki tartışmalı proje hakkında söz alan CHP'li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, "AK Partili arkadaşlar bürokratlara ya da kontrolöre anlık baskı geldiğini benden iyi biliyorlar. Ben iktidar partisinin meclis üyesi olarak bu bilgilere sahip değilim. Eğer zorlaştırıcı kontrollerin iddiası geçiyorsa ve bilgiler AK Parti'ye veriliyorsa korkarım ki memurlardan da partizanlık yapanlar olabilir. Bana gelmeyen belge Özgür Hızal'a gidiyor ve anında ulaşıyor. Ben sizlerin art niyetli olarak süreci durdurmaya yönelik çalıştığınızı görüyorum" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis oturumunun dilek ve temenniler kısmında yakın zamanda tartışmalara neden olan Karşıyaka-Örnekköy'deki inşaat çalışmaları ana gündem oldu. 

Örnekköy'de İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bir binada eksik demir kullanılması ve hatalı beton atılması üzerinden mühürleme işlemi yapılması sonrası yıkım kararı alınmıştı. Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü'nün diğer bloklarla ilgili aldığı denetim kararının ardından süreç meclis gündemine taşındı.

Haziran ayı olağan meclisinde söz alan CHP'li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışan bazı bürokratların AK Parti ile ortak iş yaptığını ima etti.

BİRLİKTE ENGELLEME NOKTASINDALAR
CHP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Başkanımızın ilk düşüncesi ile sonra gelen veriler ile yaptığı açıklamalar var. Kendisi ilk yaptığı açıklamalarda endişe ile ilgili durumu ortaya koydu. Gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. Kooperatifin sözcüsü değiliz. Ancak iki tarafın yaşadığı çekişmede biz haklılığımıza inanıyoruz. Bilirkişinin vereceği karara uyacaklarını söylüyorlar ve kurumumuzun yanlı olduğu iddia ediyorlar. Bunun araştırılmasını istemeleri de hakları. Üniversitelerin yaptığı araştırmalar sonrası mahkemeye intikal edecektir konu. Tüm başarılı işlerimiz engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Keşke bunu yaparken muhalefet yüzde 99 yapıcı olsa, yüzde 1 siyaset olsaydı. Ancak simdi yüzde 99 engelleme, yüzde 1 susmayı tercih ediyorlar. Kooperatifçilik Türkiye'ye model olması gereken bir sistem... Biz deprem bölgesinde yıkılan binaların önüne gidip, 'sizin paranızla şehir hastaneleri yapılıyor, arabalar alınıyor' popülizmi mi yapsaydık? Keşke dönüşüm için toplanan para dönüşüme harcansaydı. O zaman kaç can kurtarıldı sizce? Biz kendi göbek bağımızı kendi imkanlarımız ile kesmeye çalışıyoruz. Karabağlar'da bakanlık riskli alanda kaç bina dönüştürdü? Biz kendilerinin küçümsediği 5 bin konutluk bir dönüşümün içindeyiz" dedi.

Önal, Örnekköy'deki mühürleme olayı ile bağlantılı olaeak belediye içinde bazır bürokratlarla ilgilide iddia ortaya atarak "Ben bir iddiada bulunacağım şimdi; AK Partili arkadaşlar bürokratlara ya da kontrollere anlık baskı geldiğini benden iyi biliyorlar. Ben iktidar partisinin meclis üyesi olarak bu bilgilere sahip değilim. Eğer zorlaştırıcı kontrollerin iddiası geçiyorsa ve bilgiler AK Parti'ye veriliyorsa korkarım ki memurlardan da partizanlık yapanlar olabilir. Özgür Hızal’a bana gelmeyen belge gidiyor ve anında ulaşıyor. Ben bunlara ulaşamıyorum. Ben bu verilere ulaşamıyorum. Ben belediyeye yazılı talep ile bunları alabilirim. Ben Özgür Hızal, pazartesi konuyu söyleyip çarşamba elinde belgelerle geliyor. Ben sizde memurların yaptığı çalışmaları görüyorum. Ben sizlerin art niyetli olarak süreci durdurmaya yönelik çalıştığınızı görüyorum. Bu veriler anlık size geliyorsa birileri de sizinle bu işi engelleme noktasında olabilir” şeklinde konuştu.