GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Eylül 2022 Çarşamba 08:34

CHP’li Nalbantoğlu'ndan 'engellenme' çıkışı: İzmir’in Ankara’da dosyası yok çünkü...

CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir’de CHP’li yerel yönetimlerin dosyalarının Ankara’da beklediği yönündeki iddialar ile ilgili olarak “İzmir’in benim de bildiğim kadarıyla bekleyen önemli dosyaları yok. İzmirli belediye başkanları bir çözüm üretilmeyeceğini, engel olmak konusunda bir çaba sarf edileceğini bildiği için  çözüm üretmeye çalışıyorlar. sadece projeyi yapmakla kalmıyor, ‘ben bunu kendi kaynaklarımız ile yada başka kaynaklarla Ankara’ya, Cumhurbaşkanı'na, Çevre Şehircilik Bakanı’nın onayına muhtaç olmadan nasıl çözebilirim diye ayrıca projelendiriyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir TV programında projelerinin Ankara’da bekletildiğini ve süreçlerin uzaması sebebiyle hizmet üretmediğini atararak sitemde bulunmuştu.

AK Parti cephesinden ise Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bu dönem İBB de ilçe belediyeleri de bizden, hükümetten ne talepleri olmuşsa makul çerçevede hepsi yerine getirilmiştir.  Bireysel talep de kolektif talep de” ifadelerini kullanmıştı.

BEKLEMEKTE OLAN BİR PROJE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
“Engelleniyoruz” tartışması zaman zaman alevlenirken CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu tartışmalar ile ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Nalbantoğlu yaptığı açıklamada “İzmir’in benim de bildiğim kadarıyla bekleyen önemli dosyaları yok. İzmirli belediye başkanları bir çözüm üretilmeyeceğini, engel olmak konusunda bir çaba sarf edileceğini bildiği için  çözüm üretmeye çalışıyorlar. Sadece projeyi yapmakla kalmıyor, ‘ben bunu kendi kaynaklarımız ile yada başka kaynaklarla Ankara’ya muhtaç olmadan, Cumhurbaşkanı onayına muhtaç olmadan, Çevre Şehircilik Bakanı’nın onayına muhtaç olmadan nasıl çözebilirim diye ayrıca projelendiriyorlar. Dolayısıyla evet ben de beklemekte olan bir önemli proje olduğunu  düşünmüyorum. En azından bilmiyorum. Bu şekilde iş çözmek zorunda kaldığı için İzmirli belediye başkanları kalan dosya da olmuyor. Buca Metrosu’nun kent tarihinin en büyük yatırımı olduğunu bilmeyen var mı? Bunu götürsen, devletten kaynak istesen… İzmir’in en önemli yatırımına kaynak aktarır mı? Aktarmaz. Bu bilindiği için metro yapma fikrini projelendirdiği gibi buna nasıl kaynak bulacağına dair çalışma yapmak zorunda kalıyorsun. Bunu çözdüğün için orada bekleyen bir şeyin de kalmıyor” ifadelerini kullandı.