GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Nisan 2023 Cuma 18:27

CHP'li Kılıç’tan örnek davranış… Seçim için makam aracını bıraktı!

Seçim sürecinde kamu kaynaklarının kullanılmasının yanlış olduğunu belirten ve TBMM'de Divan Katibi üyesi olmasından kaynaklı kendisine tahsis edilen kırmızı plaka özel aracı bırakan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Ben Meclis katip üyesiyim. Bize tahsis edilen araç var. Biz onu 4 Mayıs'a kadar kullanabiliriz. ancak ben ahlaki bulmadığım için o aracı kullanmıyorum, başka bir araç kiraladım kendime. Seçim sürecinde devletin benzinini mazotunu kullanmıyorum” diye konuştu

EGEDESONSÖZ -  Muhalefet ile iktidar arasında yaşanan ‘israf’ tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle seçim döneminin gelmesi ve devlet imkanları ile hükümetin çalışmalar yürütmesi sonrası muhalefet ‘kamu kaynakları kullanılmamalı’ yorumlarını yaparken, 28’nci dönem için AK Parti’den mevcut bakanların milletvekili adayı gösterilmesi çok konuşulmuştu.

Başta CHP’li isimler olmak üzere muhalefet bakanların istifa etmesi gerektiğini belirtirken YSK ise itirazları reddeden bir açıklama yaparak ‘istifa gerekmez’ kararı verdi. Karar birçok seçim bölgesinde tartışmalara neden olurken, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç seçim sürecindeki ‘kamu kaynağı kullanımı’ konusunda Sonsöz TV’ye konuştu.

ARAÇ KİRALADIM
TBMM'de Divan Katibi üyesi olmasından kaynaklı kendisine tahsis edilen kırmızı plaka özel aracı bırakan Kılıç, “Bizim vatandaşa en çok anlattığımız bütün kamu harcamaları aile içinde dönüyor. Ben Meclis katip üyesiyim. Bize tahsis edilen araç var. Biz onu 4 Mayıs'a kadar kullanabiliriz. Ancak ben ahlaki bulmadığım için o aracı kullanmıyorum, başka bir araç kiraladım kendime. Seçim sürecinde devletin benzinini mazotunu kullanmıyorum. Diğerlerini de çok yadırgıyorum. Devletin bütün imkanlarını… Bunlar vatandaşların vergisi ile temin edilen şeyler. Bunların siyasete  alet edilmesi, muhalefete karşı silah olarak kullanılmasını doğru ve ahlaki bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

BU KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL
Gençlik ve Spor Bakanı aynı zamanda AK Parti İzmir 1’inci Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu da eleştiren Kılıç, “Bütün devletin imkanlarını kullanıyorlar şu an. Dakika 1 gol bir kamu binasına resmini astı. Bu kabul edilebilir bir şey mi? Burası İzmir. Benim bir araç bir benzinken ve bu imkanı bile kullanmazken siz düşünün bakanların imkanını. AFAD’ın kolileri bir bakanın da aracından çıkmıştı” dedi.