GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Eylül 2023 Perşembe 09:36

CHP’li Kılıç’tan kongre süreci için serzeniş: Keşke aynı çabayı seçimde gösterseydiniz!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, mahalle delege seçimleri ile ilçe kongre süreçlerinde yaşananlar üzerinden sitemde bulundu. Kılıç açıklamasında “Keşke delege seçimlerinde, ilçe kongrelerinde bu kadar çaba harcayan arkadaşlar sahada çalışsaydı. Keşke o çabayı delege olmak için, ilçe başkanı olmak için partiyi dizayn etmek için çabalayanlar genel seçimde sokakta çalışırken bizle çalışsalardı. Bu kadar kalabalık kitleyi keşke sahada görseydik. Bir yerde belki 10 kişiyle geziyorsunuz ama delege seçimlerinde bin kişi çıkıyorsunuz” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, SonSöz TV’de katıldığı programda kurultay süreci ile genel seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KONGRELERDE OLDUĞU KADAR KEŞKE SEÇİMLERE DE ÇALIŞSALARDI
Parti içinde yaşanan değişim tartışmalarında değinen Kılıç, siyaset anlayışında köklü bir değişimin yaşanmasına dikkat çekti. Mahalle delege ve ilçe kongre seçimlerinde yaşananlar üzerinden sitemde de bulunan CHP’li Kılıç, “TV’yi açtığımda kanallarda uzun uzun bu konunun tartışılmasından üzgünüm. CHP 100 yıllık parti. Sevda gider Ayşe gelir, hiç fark etmez. Kişiler değişir, makamlar baki… CHP, 100 yıllık bir parti… CHP’ye bir şey olmaz. Kimse tedirgin olmazsın. Bu ülkeyi kuran bir parti… 3-5 yıl önce kurulmuşsunuzdur. Biraz oy alıp havaya girersiniz. Sonra dökülürsünüz. CHP böyle bir parti değil, yeri gelmiş baraj altı kalmış ama küllerinden doğmuş bir parti… CHP’nin liderini, kadrolarını TV kanalarına çıkanlar, sosyal medyada dolaşanlar belirleyemez. Bir seçim kaybettik, hepimiz hayal kırkılığı yaşadık ve çok üzüldük. Hepimizi üzüldük, uyuyamadık. Bir partinin kaybı değil, ülkenin kaybı olarak gördük bu sonucu. Keşke delege seçimlerinde, ilçe kongrelerinde bu kadar çaba harcayan arkadaşlar sahada çalışsaydı. Keşke o çabayı delege olmak için, ilçe başkanı olmak için partiyi dizayn etmek için çabalayanlar genel seçimde sokakta çalışırken bizle çalışsalardı. Bu kadar kalabalık kitleyi keşke sahada görseydik. Bir yerde belki 10 kişiyle geziyorsunuz ama delege seçimlerinde bin kişi çıkıyorsunuz. ‘Ben bir şey olmalıyım, ben olmazsam parti biter’ anlayışını ortadan kaldırırsak her şey farklı olur. Parti için, ülke için, gelecek için şiarıyla siyaset yapılsa çok farklı olacak. Değişime siyaset anlayışı ile başlamalıyız” şeklinde konuştu.

MİLLET İTTİFAKI YOKMUŞ, MİLLETİN İTTİFAKI VARMIŞ ASLINDA…
Seçim sürecinde toplumun iktidara reaksiyon gösterdiğini ve ittifak yaptığını kaydeden CHP’li Kılıç, partideki değişim tartışmalarına da değindi. Kılıç, “İl kongreleri bu hafta başlıyor. Kongrelerden sonra PM kurultay tarihini duyuracak ve bir yandan adaylar ortaya çıkacak. Şu anda şunu mu, bunu mu destekliyorsun söylemleri ile parti tehlikeli bir noktaya gitmeye başladı. Genel başkan hangi konuda yanlış söyledi? KHK’larda mı, 3600 Ek Gösterge’de mi? EYT’de mi ya da seçim vaatlerinde eksik neyimiz vardı? Eleştirilen konular ittifak ile ilgili konular, danışman konuları… Onlar da parti içi konular ve onların da burada tartışılmaması gerekiyor. Seçimde şunu gördük: Millet İttifakı yokmuş, milletin ittifakı varmış aslında… Millet İttifakı partileri oy getirdi falan böyle değil. Milletin kendisi bir ittifak yapmış. Geldiğimiz süreçte yerel seçime giderken ittifak dağıldı tartışmaları oldu. Genel seçim için yapılan bir ittifaktı ama sonuçta karar ve duruş milletin ittifakı oldu. Kemal Bey hepimizden çok çalıştı. Hepimizin farklı çalışma alanları vardı. Bir özeleştiri yapacaksak hepimiz yapmalıyız. Genel başkanımızın insanüstü çalışmasını bir kenara koyup seçimin hemen ertesinde ‘hemen gitsin’ anlayışı doğru değil. Bir değişim talebi var. Bu değişimi gerçekleştirme işi de sosyal medya ve TV’ler üzerinden olmamalı. Kurultay geliyor. Bir sürü isim de geçiyor. İmzalar toplanır, adaylar yarışır. Şu an kimsenin adaylığı da belli değil. Buna genel başkanımız da dahil. Ülke yangın yeriyken bu siyasi tartışmayı CHP’nin başkanı kim olmalıya getirmeyi milyonlarca insana haksızlık ve hakarettir. Kiminle devam edileceğine kurultay CHP’nin kendi gücü, örgütleri karar verecek” açıklamasını yaptı.