GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Temmuz 2023 Pazar 15:18

CHP'li Kılıç'tan arıtma tesislerine 'ceza' tepkisi: Kumpaslar İzmir'de tutmaz!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yapmış olduğu denetimde bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 5 milyon 260 bin TL ceza kesmesine CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç tepki gösterdi. Kılıç sosyal medya hesabından, “Aylar sonra bu konuyu troller ve yandaş medya ile köpürterek çevre düşmanı algısı yaratmaya çalışmak ise iki yüzlülüktür. Kesilen cezalar ise İzmirlilerin cebinden çalmaktır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon şirketi İZSU tarafından işletilmekte olan arıtma tesisleri için geçtiğimiz yıllarda kestiği cezaların basına yeni habermiş gibi servis edilmesine CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan tepki geldi. 

Sosyal medya hesbından paylaşım yapan CHP'li Kılıç şu ifadeleri kullandı:

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün İzmir’deki arıtma tesisleri için Büyükşehir Belediyemize teslim etmediği belgeler nedeniyle Çevre İzin Belgesi alınamamış, bu nedenle de her bir arıtma tesisi için aylar önce 131 bin 516 lira idari para cezası kesilmiştir. Aylar sonra bu konuyu troller ve yandaş medya ile köpürterek çevre düşmanı algısı yaratmaya çalışmak ise iki yüzlülüktür. Kesilen cezalar ise İzmirlilerin cebinden çalmaktır. 21 yıldır süregelen kumpas ve montaj siyasetiniz organize bir kötülük halini aldı. Kirli emellerinizi İzmir’in üzerinden çekin. 2024 hayalleriniz de kumpas siyasetiniz de İzmir’de tutmaz!