GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Nisan 2024 Çarşamba 19:39

CHP’li Kılıç Bakan’a zehir gemilerini sordu: Tehlikeli madde raporları var mı?

İzmir Aliağa’da sökülmek üzere İtalya Donanması’nda uzun yıllar hizmet vermiş olan 3 denizaltı, 2 devriye gemisi ve 2 fırkateyn yola çıktı. Gemilerin tehlikeli envanter raporu yayınlamamasına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye seslenerek, “Bu gemilerin tehlikeli madde envanter raporları var mı? Var ise kamuoyuyla neden paylaşılmıyor? Dünyanın parmakla gösterdiği, güzelliklerle dolu memleketimizi çöp ithal eder hale getirdiniz” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Gemi sökümüyle İzmir’in gündeminde olan Aliağa’ya ömrünü tamamlamış yeni gemiler yola çıktı. İtalya Donanması’nda uzun yıllar hizmet vermiş olan 3 denizaltı, 2 devriye gemisi ve 2 fırkateyn söküm işlemleri yapılmak için Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerine gelmek için yola çıktı.

-ZEHİR GEMİLERİ İZMİR YOLUNDA... HANGİ ŞİRKET SATIN ALDI?

Sökülmek için yola çıkan gemilerin ise tehlikeli madde envanter raporunun yayınlanmaması sebebiyle gözler bu gemilerin üzerine döndü.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bu gemilerin tehlikeli madde envanter raporunun yayınlanmasını talep ederken sosyal medya hesabı üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye seslenerek şu çağrıda bulundu:

Sökülmek üzere Aliağa’ya doğru yola çıkan Brezilya Donanması'na ait zehir yüklü NAe Sao Paulo uçak gemisi mücadelemiz sonucu dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a rağmen İzmir’e giremeden batırılmıştı. Şimdi de İtalya Donanması’na ait ömrünü tamamlayan tam 7 deniz aracının sökümünün de yakın zamanda Aliağa’da yapılacağını öğreniyoruz. Bu gemilerin tehlikeli madde envanter raporları var mı? Var ise kamuoyuyla neden paylaşılmıyor? Dünyanın parmakla gösterdiği, güzelliklerle dolu memleketimizi çöp ithal eder hale getirdiniz.