GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mayıs 2018 Salı 17:45

CHP’li İnanç’tan coşkulu start: İzmir’den Anadolu’ya güneşi yayacağız!

İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Altan İnanç, “Bir yola çıkıyoruz. Bu yol yalnız yürünecek bir yol değil. Bu yol uzun ve ince bir yol. Güzel yüzlü insanlarla güneşi İzmir’den yayacağız. Dünyayı ters döndürmeye gücümüz yetmez ama İzmir’den Anadolu’ya ışık doldurmaya yeter” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel seçim için milletvekili aday adaylığını resmen ilan etti.

İnanç genel merkeze giderek başvurusunu yetkililere iletmesinin ardından İzmir il binasında yaptığı basın açıklamasında net mesajlar verdi. İnanç’a ailesi ve çok sayıda partili destek verdi.  

BU ÇATININ ALTINDA ADAYLIK AÇIKLAMAYI ÖNEMSEDİM
İnanç, “Ben bu çatının altında adaylık açıklamayı önemsedim. Bu örgütün binasında kesintisiz 4 buçuk yol görev yaptım. Onun için önemsedi. Bir baskın seçim yaşıyoruz. Takvimi sıkıştırdı. İnanıyorum ki takvim sıkışmamış olsaydı adaylıklarımız yine örgütün kantarından geçecekti. Ben yine de örgütün çatısı altında olmayı önemsiyorum. Salonu tahsis eden il başkanımız ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR!
İnanç, “İzmir’imiz emperyalizme karşı ilk kurşunun atıldığı kent. İzmir kuruluş ve kurtuluşun, özgürlüğün, barışın kardeşliğin kenti.  Geçmişte görev yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. 15 yıldır İzmir’imiz karanlık AKP iktidarından korumakta büyük görevler üstlenen, İzmirli kalkındırmak için gecesini gündüzüne katan, ter döken, mesai harcayan değerli ağabeyim Aziz Kocaoğlu’nu da saygıyla anmak istiyorum. Örgütlerimize, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE FEODAL BEYLER TARAFINDAN YÖNETİLEMİYOR!
İnanç, “Türkiye bundan önce yaşamadığı kadar zor dönemler yaşıyor. Genç cumhuriyetimiz 15 yıldır kafaları pas tutmuş feodal beyler tarafından yönetilemiyor. 16 yıllık iktidarlarında hafızlarınıza bakın, bu zatı şahane ne istedi de yapamadı? Neyi istediniz de gerçekleştiremediniz? Beraber yürüdüğünüz yolları kimlerle yürüdüğünüzü insanlar biliyor, bizler biliyoruz. Bu arkadaşın derdi ne? Ne olacak? Her karış toprağında şehit kanı bulunan bu ülke tek adam diktatörlüğüyle yönetilemez. Bizim buna itirazımız var. Onun için bu seçim önceki seçimlerden çok daha önemli” dedi.

İKTİDARI HEDEF ALDI: ABBAS YOLCU!
İnanç, “Bu seçimlerimizde daha önce yaşamadıklarımızı yaşayacağız. Adeta ilklerin seçimi. İlk kez cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi aynı anda yapacağız. İlk kez partiler seçim öncesinde koalisyon gerçekleştirecekler. İttifak dediğimiz şey. Bu seçimlerde aydınlanmadan, cumhuriyetten özgürlükten yana olan herkesin istisnasız çizginin bu tarafında olması lazım. Aksi takdirde sonumuz tahmin edilemeyecek kadar zor olabilir. 16 yıldır iktidara gelirken söylediklerinin tam tersini yaptılar. Dış politikamız ayaklar altında. 1 dolar 1 lira diye yola çıkmışlardı bugün 1 dolar 4 lira 30 kuruş. 16 yılda Türkiye’de yüzde 430 enflasyon, işsizler ordusu yarattınız. Kapatılan fabrikaların haddi hesabı yok. Ülke bu halde. Onun için önümüzdeki seçimler çok önemli. AKP karanlığına, faşizmine dur deme zamanıdır. Olumsuzluk için söylemiyorum. Tünelin ucundaki ışığı yakalamak istiyorsak hepimiz sorumluluk taşımak zorundayız. Hepimiz sandığa gitmeliyiz. Sandıktaki oylarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bunlar kaşla göz arasında hile yapmaya alıştılar. Ne yapacaklarını kestiremeyebiliriz. Her şeyi yasalaştırdılar. Bu seçimin sonucuna etki edecek cinlikleri vardır. Uyanık olalım. Bizim gördüğümüzü onlar da gördüler. Gidiyorlar. Sallandıklarının farkındalar. Bundan önce hiçbir seçimde hiçbir partiye pabuç bırakmayan, ihtiyaç duymadığını söyleyen AKP şimdi yanına baston değneği bulmak zorunda kaldı. Ne oldu? Düne kadar birbirine adeta hakaret eden bu insanlar ne oldu da bugün bir araya geldiler? Abbas yolcu! Bize düşen bu gidişi hızlandırmaktır. CHP’nin her üyesi tüm yurttaşlarımıza eşit yaklaşarak doğruları anlatmalıyız. İYİ Partili kardeşlerimiz zora düştü, CHP’deki 15 özverili kardeşimiz Türkiye demokrasisi adına destek verdiler. Misak-ı Milli Çeşme’de başlayıp Uşak’ta bitmiyor. İzmir’den Van’a, Sinop’tan Anamur’a kadar gidiyor” diye konuştu.

İZMİR’DEN ANADOLU’YA GÜNEŞİ YAYACAĞIZ
Ailesini tanıştıran İnanç, “Mütevazi yaşayan bir aileyiz. Her yurttaş gibi halkımıza sorumluluğumuzun farkındayız. O bilinç ve kararlılıkla eşim ve çocuklarım fedakarlık yapıyor. Bir yola çıkıyoruz. Bu yol yalnız yürünecek bir yol değil. Bu yol uzun ve ince bir yol. Bu yolda bazen yoruluyorsunuz, o zaman da dostlara ihtiyaç duyuluyor. Siz bana yoldaşlık ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bütün aydınlık, güzel yüzlü insanlarla birlikte güneşi İzmir’den yayacağız. Dünyayı ters döndürmeye gücümüz yetmez ama İzmir’den Anadolu’ya ışık doldurmaya gücümüz yeter. Tünelin ucundaki ışığa kararlılıkla yürüyeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.