GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Nisan 2018 Perşembe 17:39

CHP’li Gümrükçü neden aday olmadığını açıkladı!

Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü, “Bu süreçte partime ve özgürlükçü demokrasi mücadelemize İlçe Başkanı olarak daha fazla katkı sağlayacağımı düşündüğümden dolayı görevime devam etme kararı aldım” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, 24 Haziran erken genel seçimi için milletvekili aday adayı olmaması hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Genel seçim için aday adayı olması yüksek ihtimal olarak gösterilen Başkan Gümrükçü, YSK’nın takvimine göre son istifa tarihi olan 26 Nisan’da görevini bırakmadı.

Gümrükçü şunları söyledi:

BİZ KAZANACAĞIZ!

AKP'nin baskın, hatta siyasi etikten uzak tavrı ile gittiğimiz 24 Haziran seçimlerine; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Devrimleri ışığında mücadele edecek ve O'nun mirası parlamenter sistemin yeniden inşası için bu onurlu mücadeleyi yükselteceğiz...

Sokakta, alanda, mecliste işyerinde; yani yaşamın her alanında; genç, kadın, yaşlı tüm Çiğli ve İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi örgütünden güç alarak çalışacağız... Erken seçim kararının ardından Milletvekili Adayı olmam için göstermiş olduğunuz ilgi, vermiş olduğunuz destek ve teşvik için her birinize ayrı ayrı minnettarım... Bu süreçte partime ve özgürlükçü demokrasi mücadelemize İlçe Başkanı olarak daha fazla katkı sağlayacağımı düşündüğümden dolayı görevime devam etme kararı aldım.

Son olarak, olası bazı spekülasyonların önünü kesmek amacıyla şunu da belirtmek isterim ki: bu kararı almama Genel Merkez Yönetimimizin olumsuz bir tavrı sebep olmamıştır. Genç, yaşlı demeden sağcı, solcu ocu-bucu demeden hep birlikte laikliği, demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden var etmek, emeğin ve alın terinin karşılığı bulması ve yücelmesi için, canla-başla çalışacağız...