GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2016 Çarşamba 15:04

CHP'li Gümrükçü: Ülkenin önündeki en büyük tehlike...

İl Yönetim Kurulu Üyesi Gümrükçü Marmara Depremi'nin 17'inci yıl dönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, "İstanbul depremi bu ülkenin önündeki en büyük tehlikedir" dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümünde açıklama yaptı. 

Gümrükçü 2016'da Fransız uzmanların İstanbul'la ilgili açıkladıkları rapor üzerinden şunları söyledi:  2016 Ağustos ayı başında Fransız uzmanlar Marmara denizinde 6 ay boyunca yaptıkları araştırmanın sonuçlarını yayınladılar. Le Figaro gazetesi de bu konuyu  'İstanbul’da deprem basıncı en yüksek seviyede' başlığıyla duyurdu… Habere göre Fransız yer bilimciler İstanbul’da Ricter ölçeğine göre 7 ila 8 arası bir deprem olacak diyorlardı. Haberle ilgili görüşleri alınan Kandilli Deprem merkezinden uzmanlar ise “Biz bunu zaten biliyorduk… Ekstra anormal bir durum yok… Bu tür yazılar 6 ayda bir çıkıyor” diye cevap verdiler. 

ÜLKENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK TEHLİKE İSTANBUL DEPREMİDİR!
17 Ağustos 1999 günü 7,4 şiddetinde gerçekleşen ve toplamda yalnızca 45 saniye süren Kocaeli depreminde resmi verilere göre 17 bin 480 yurttaşımız hayatını kaybetti.  25 bin civarı yurttaşımız da yaralandı. Ülkemizin ekonomik başkenti olan İstanbul da gerçekleşebilecek 7 ve üzeri bir depremde onbinlerce can kaybı, yüzbinlerce yaralı, Çöken ekonomi, iç ve dış tehditlere açık bir ülke ile karşı karşıya kalacağımız açıktır. İstanbul Depremi bu ülkenin önündeki en büyük tehlikedir!

'FETÖ insanları üç harflilerle etkiliyor' ya da 'FETÖ elde etmek istediklerine büyü yapıyor' diyen zihniyet bu ülkenin acil sorunlarını çözemez. Adı İster eski ister yeni olsun bilimsel düşünceyi rehber edinmeyen bir Türkiye’nin geleceği karanlıktır. 15 Temmuz'da bir kez daha gördük ki çözüm bu ülkenin Cemaatler eliyle değil Mustafa Kemal’in çizgisinde akıl ve bilimin öncülüğünde laik bir sistemle yönetilmesindedir.