GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mayıs 2023 Cuma 10:36

CHP’li Gökçen’den saha izlenimleri: İzmir’de her kesim dünden daha yoksul!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen saha gözlemlerini anlatarak, “İzmir’de de sahada her yerde gençler de, kadınlar da, işçi de, çiftçi de hepsi dünden daha yoksul bunu bire bir sahada görüyorum ve bunun tek sebebi Erdoğan, dolayısıyla iktidar da değişmeden bu yoksulluk son bulmayacak.” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen Cumhur İttifakı'ndan gelen HDP eleştirilerine "Öcalan" çıkışıyla yanıt verdi. AK Parti kanadından gelen Öcalan eleştirilerine yanıt veren Gökçen, “Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz ve Türkiye’nin aydınlığa çıkabilmesi için çok büyük bir mücadele veriyoruz. Artık bu mücadelenin de son adımlarını atmaya çok yakınız, dolayısıyla herhangi bir karalama, hedef gösterme, nefret söylemleri bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkarıp da konuşturanlar ile propaganda yapanlarla muhatap olmak yerine kendi yolumuza bakıyoruz ve Türkiye’miz için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

SEVGİ DİLİNİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Cumhur İttifakı'na HÜDA PAR ile ittifak çıkışında bulunan Gökçen, "Bu sebeple ben hiç o nefret söylemleri ile ilgilenmiyorum. Şu anda ne yazık ki Cumhur İttifakının yeni ortaklarından bir tanesi Öcalan’ın serbest bırakılmasını gündeme getirdi ve bunun mümkün olabileceğini söylüyor. Bugün karşımızda işte böyle bir ittifak var ama biz bu nefret dilene karşı sevgi dilini büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TEK SEBEBİ ERDOĞAN
Gökçen, “Sahada, vatandaşların ekonomik sıkıntılarla ilgili dert yandıklarını belirterek, “İnsanlar kucaklaşmak istiyor. Çünkü siyasetin artık sürekli kutuplaştırma yaratmasından ziyade sorunları çözmesini istiyorlar. İzmir’de de sahada her yerde gençler de, kadınlar da, işçi de, çiftçi de hepsi dünden daha yoksul bunu bire bir sahada görüyorum ve bunun tek sebebi Erdoğan, dolayısıyla iktidar da değişmeden bu yoksulluk son bulmayacak. Ama bizler diyoruz ki hepimiz madem çalışıp vergimizi veriyoruz, üretiyoruz o zaman ürettiğimizin karşılığını ekonomik olarak almamız lazım. İktidar olarak 5’li çetelere çalışmamız lazım dolayısıyla bizler 5’li çeteleri değil halkı zengin edeceğiz ve son güne kadar sahadayız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız ve Millet İttifakı olarak da iktidar olacağız” dedi.