GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2018 Perşembe 14:19

CHP’li Dönmez: Örgüte sordum imza verdim, hür irademle vazgeçtim!

Ödemiş İlçe eski Başkanı Dönmez, kurultay için imza vermesi ve sonrasında kararından vazgeçmesi hakkında, “İlçemde delege ve partili üye seçmenlerime sorarak kurultay için imza vermiştim. Ancak doğru olmadığına karar verdim. Hür irademle verdiğim kararın arkasındayım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza hareketinin sonlanmasının ardından düğüm bugün çözülecek.

Muhalifler topladıkları imzaları saat 16:00 itibariyle genel merkeze teslim edecek. Sürecin en hareketli yaşandığı illerin başında gelen İzmir’de birbirinden önemli gelişmeler meydana geldi.

Notere giderek değişimden yana refleks gösteren ve imza veren Ödemiş İlçe eski Başkanı Nazan Dönmez daha sonra kararından vazgeçmişti.

ÖRGÜTE SORDUM İMZA VERDİM, HÜR İRADEMLE GERİ ÇEKTİM!
Konuyla ilgili açıklama yapan kurultay delegesi Dönmez, “Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde tam demokrasiyi hedefleyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir partidir. Önceliğimiz altı oktur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce de partimiz ve ülkemiz için kıymetli iki değerdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemize karşı sorumluluğumuz vardır. Mücadelemiz 24 Haziran seçimlerinden sonra yerelde başarıyı elde etmek olmalı. Bu süreçte ilçemde delege ve partili üye seçmenlerime sorarak fikirlerini almış bu doğrultuda karar vererek kurultay için imza vermiştim. Ne var ki geçen süreçte geldiğimiz nokta, yerel seçimleri kaybetme lüksümüzün olmadığı, soğukkanlı ve sağduyulu olmamız gerektiğini, tabandan gelen değişim talebini görmezden gelemezdim. Ancak süreç olarak bunun doğru olmadığına karar vererek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha fazla zarar görmemesi adına imzamı geri çektim. Hür irademle verdiğim kararın arkasındayım” ifadelerini kullandı.