GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Aralık 2016 Çarşamba 09:05

CHP'li Çam 'Hürriyet dilenin' çıkışına ne yanıt verdi?

İzmir Milletvekili Çam, AK Partili Kılıç’ın kendisine yönelik, ‘Kapımızda hürriyet dilenin’ sözlerini meclis konuşması sırasında duymadığını belirtti. O bölümü sonradan okuduğunu söyleyen Çam, “Biz bu tehditlere ve şamatalara pabuç bırakacak insanlar değiliz” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bütçe görüşmelerinin yapıldığı oturumda partisi adına söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam sistem değişikliği ve yeni anayasa için eleştirilerini sıraladı.

Bu sırada AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın, Çam’a yönelik, ‘Kapımızda hürriyet dilenin’ sözleri ise tepki topladı.

AK Parti sıralarından yapılan müdahalelerle konuşması sık sık kesilen Çam, meclis tutanaklarında yer almayan bu bölümü basın aracılığıyla öğrendiğini ifade etti.

EN AZ 15 KİŞİ SATŞMA YAPIYOR
Egedesonsöz’e konuşan Çam, “Ben konuşmamı yaparken en az 15 kişi sataşma yapıyor. Hepsine tek tek cevap versem konuşmamı yapamam. O bölümü ben de sonradan okudum” dedi.

BU ŞAMATALARA PABUÇ BIRAKMAYIZ
Çam, Kılıç’ın açıklamaları karşısında ise, “AKP’nin gerçek niyetinin bir milletvekili açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. AKP’nin nasıl bir rejim düşlediği ve nasıl bir Türkiye yaratmak istediği kürsüde konuşan bir milletvekiline tahammülsüzlüğün hangi noktaya geldiğinin göstergesidir.  Biz bu tehditlere ve şamatalara pabuç bırakacak insanlar değiliz. Türkiye’de rejim değişikliği isteyen ve cumhuriyetle hesaplaşmak isteyen bu anlayışa karşı demokratik mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.