GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ekim 2021 Perşembe 09:52

CHP'li Çalkaya'dan Rize'de kapı kapı mesai: Halkın iktidarı artık çok yakın!

CHP'si heyetiyle 2 günlük program için Rize'ye giden önceki dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Buralara giderek halka partimizin programını ve hedeflerini anlatıyoruz. Halkımız da artık gerçekleri daha net bir şekilde görüyor. Bu beni umutlandırıyor. Halkın iktidarının artık çok yakın olduğuna inanıyorum" dedi.

Siyasi yasak getirildiği için Belediye Başkanlığı düşen önceki dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, görevi devrettikten sonra şehir şehir gezerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin saha çalışmalarında görev alıyor. 2 yıl önce Denizli ve İstanbul seçimlerinde bu illere giderek çalışan Mehmet Ali Çalkaya, daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle saha çalışmalarına katılmaya başladı. 

Yaz aylarında Diyarbakır’da yapılan çalışmaya katılan Çalkaya, bu haftada Rize ve ilçelerinde yapılan bölge toplantısına katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Yüksel Taşkın’ın başkanlık ettiği CHP heyetinde; parti meclisi üyeleri, milletvekillerinden oluşan 32 kişilik heyetle birlikte 2 günlük program için Rize'ye giden Çalkaya, kentte düzenlenen saha çalışmalarına katıldı. Rize ve İlçelerinde esnaf gezilerine katılarak Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret eden heyet, ekonomi politikaları ve Karadeniz Bölgesi için hayati öneme sahip olan Çay ve Çay kanunu ile ilgili görüşmeler yaptı. 

Yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi veren Mehmet Ali Çalkaya “Belediye Başkanlığımın adil bir şekilde düşürüldüğüne inanmıyorum. Siyasi yasak kavramını da kabul etmiyorum. Bu yasak benim seçilme hakkımı engelleyebilir ama benim siyaset yapmamı ve ülkemin geleceği için inandığım siyasi doğruları anlatmama engel olamaz. Ben de bunu yapıyorum. Gerekirse kapı kapı gezerek bildiğim doğruları, elimden geldiği kadar halka anlatacağım. Şimdi Sayın Genel Başkanımızın oluru ile farklı şehirlere gidiyoruz. Bu şehirler partimizin sayısal olarak az oy aldığı şehirler. Buralara giderek halka partimizin programını ve hedeflerini anlatıyoruz. Halkımız da artık gerçekleri daha net bir şekilde görüyor. Bu beni umutlandırıyor. Halkın iktidarının artık çok yakın olduğuna inanıyorum” dedi.