GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Eylül 2022 Salı 13:55

CHP'li Beko'dan tepki: Hastanelerde 'randevu' kısıtlaması!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastanelerden alınacak olan randevulara kısıtlama geldi. MHRS'den ayda 3 randevudan fazla randevu almak isteyenleri "30 günde en fazla 3 randevu alabilirsiniz" mesajı karşıladı. Randevu sistemindeki kısıtlamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko sert tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Aylardır ameliyat ve muayene randevusu alamayan vatandaşa bir de muayene kısıtlaması getirildi. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya çalışanlara sistem "30 günde en fazla 3 randevu alabilirsiniz" mesajı gönderiyor. 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında, kamu üniversitelerinin hastanelerinde muayene ve ameliyat randevusu alamayan veya çok ileri tarihlere alabilen vatandaşlara, yeni uygulama ile randevu sınırlaması getirildi.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR NE YAPACAK?
Yeni uygulamada kronik hastalığı olan ve takip edilmesi gerekenler, engelli ve kanser hastalarını olumsuz bir tablo bekliyor. Ayda 3 randevudan daha fazla randevuya ihtiyaç duyacak vatandaşların gerekli kontrollerini nasıl yaptıracakları ise merak konusu. 

YURTTAŞINA BAKACAK DOKTOR BULAMAMAKTIR
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kısıtlamayı sosyal medya hesabından sert bir dille eleştirdi. Kani Beko, "Sosyal devlet 20 yılda sosyal hezimet oldu! Yurttaşının her sağlık sorununu çözmekle sorumlu olan devlet artık yurttaşına, ayda 3’ten fazla hasta olma diyor. “Giderlerse gitsinler” demenin bedeli, doktorsuz kalıp yurttaşına bakacak doktor bulamamaktır!" açıklamasında bulundu.