GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ocak 2024 Cuma 13:13

CHP’li Bayır son kulisleri anlattı: Böke'den Büyükşehir teklifine ret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin isminin geçmesini yorumlayan Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, "“Genel başkana yakın bir arkadaşın ısrarla 'Selin hanımın üstünde duralım' dediği bilgileri var ancak Selin Hanım'ın da görevi kabul etmediği yönünde duyum alıyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlere 3 ay gibi bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘kale’ olarak nitelendirdiği İzmir’de de adayın kim olacağı henüz netlik kazanmamış durumda.

9 isim genel merkeze Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosyasını teslim ederken, 9 ismin yanı sıra bazı siyasilerin de ismi Büyükşehir için anılmaya başlanmış durumda. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı için İzmir dışından bir ismin gösterileceğinin iddia edilmesi sonrası ise parti içinde ‘ithal aday’ tartışmaları yeniden alevlendi.

Bu kapsamda Büyükşehir için ismi geçen CHP Genel Sekreteri ve geçmiş dönem İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’ye de tepkiler yükselirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve 25-26-27’nci dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, son kulislerini Sonsöz TV’den paylaştı.

HASSASİYET OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Böke’ye adaylık konusunda baskı olduğunu belirten Bayır, “Varsayım üzerinden herhangi bir arkadaşımıza yetenekli-yeteneksiz demek doğru olmaz. Selin Hanım'a da ayıp olur. Genel başkana yakın bir arkadaşın ısrarla 'Selin Hanım'ın üstünde duralım' dediği bilgileri var ancak Selin Hanım'ın da görevi kabul etmediği yönünde duyum alıyorum. Kadınlara öncelik tanınması için genel başkanın hassasiyet duyduğunu biliyorum. Bundan önce de Topuklu Efe'nin -Özlem Çerçioğlu- İzmir'e getirileceği gündeme gelmişti. Bizde buna 'İzmir’de de kadın var' demiştik. Ben İzmir'i bilmeyen, sokaklarını tanımayan, İzmirliye dokunmamış birisinin İzmir Büyükşehir Başkanı olmasının sorun getireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MEDYANIN ÖTELEMESİ İLE OLACAK ŞEY DEĞİL
Bayır açıklamasında şunları söyledi:

İzmir amiral gemisi CHP'nin... Doğru evet, doğru isim konuşmalı, bu da doğru. İstanbul ve İzmir medyasının Soyer'in açıklanması ile ilgili ısrarlı olduğunu görüyoruz. Bu iş medyanın itelemesi ile olacak bir şey değil. Sandığa İzmir'deki vatandaşlar gidip oy verecek. Biz bir önceki seçimde aldığımız oyun üstüne çıkmamız lazım. Altında kalırsak CHP'nin eridiği algısı oluşur. Bu nedenle bir ince çalışma yürüttüğünü düşünüyorum Genel Başkan'ın” diye konuştu.