GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Nisan 2023 Çarşamba 19:14

CHP’li Bayır paylaştı… Kemalpaşa köylülerini sevindiren karar!

Meclis’te görüşülen OSB’lerle ilgili kanun teklifinden acele kamulaştırma kararının önünü açan madde teklifinin çıkarılması Kemalpaşa Ansızca köylülerini sevindirdi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır değişikliği ‘Toprağınıza kimse dokunmayacak’ sözleri ile duyurdu. 

EGEDESONSÖZ - AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Ancak kanun teklifi içerisinde yer alan kamulaştırma kararına mahkeme yolunun kapatılmasına dair düzenleme Kemalpaşa Ansızca köylülerini endişelendirdi. 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde arsaları olan köylüler ilgili maddenin kanun teklifinden çıkarılması için İzmirli milletvekilleri ile iletişime geçti. Konuyu yakın takip eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yaptıkları çalışmalar sonucunda söz konusu maddenin kanun teklifinden çıkarıldığını duyurdu. 

Köylüler gelen teşekkür e-postasının ekran görüntüsünü sosyal medya hesaplarından paylaşan CHP’li Bayır “Bir mücadelemiz daha haklı sonucuna ulaştı. Bazen bütün yorgunluk, tek bir mesajla gidiyor. Vatandaşlarımızın arazilerine el konulma maddesi, Genel kurulda çıkartıldı. Toprağınıza kimse dokunmayacak.” dedi. 

KÖYLÜLER KARŞI ÇIKIYOR!
Kemalpaşa Ansızca köylüler ilgili kanun teklifine ailelerinden kalma arsaların ucuz bir şekilde kamulaştırılmasının önünü açtığı için karşı çıkıyor.

Kemalpaşa Ansızca köylülerine ait parseller 2011 yılında Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi için kamulaştırılmış ancak karar mahkeme tarafından iptal edilmişti.

Komisyon görüşmelerinde söz alan CHP’li Bayır düzenlemenin sonuçları ile ilgili "Kanun bu şekli ile meclisten geçerse, atasından, dedesinden, babasından kalan tarlasında, kiraz, zeytin yetiştiren vatandaşların, tarlaları, OSB yapılmak amacıyla satmalarına zorlanacak. Satmamaları halinde ise, kamulaştırılacak. Yani, önceden, itiraz için yargı yoluna başvuruluyordu. Şimdi ise, çıkarılmak istenen bu kanunla, mahkeme yolu kapatılıyor." demişti.