GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Mayıs 2023 Cumartesi 08:23

‘CHP’li Bakan kendini tarif ediyor’ dedi… ‘Manda derisi’ polemiği!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kendisine gelen ‘dönek’ ithamlarına yanıt verdi. Siyasette ilk durduğu yerde durmaya devam ettiğini söyleyen Çelebi, CHP’li Bakan’ın kendisi için sarf ettiği ‘yüzü manda derisinden değilse, yüzü olan o köyleri gezemez” sözlerine ise  “Atatürk’ün askeri demem diyen Kaftancıoğlu’nu sahiplenenler dönek, Atatürksüz anayasa taslağı hazırlananlar dönek. FETÖ’ye alan açanlar dönek. Bunlarda manda derisi yüzü gerçekten yok. Doğru söylüyor, kendini tarif ediyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi SonSöz TV’de gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Mehmet Ali Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladığı siyaset hayatına önce, Memleket Partisi’nin kurucuları arasında yer alarak devam etmiş, ardından oradan da istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra eski partili arkadaşlarından çok fazla ‘Dönek’, ‘Topaç’, ‘Manda derisi yüzlü’ gibi eleştiriler alan Çelebi tüm bu eleştirilere SonSöz TV ekranlarından karşılık verdi.

DÜZELMESİ İÇİN İKİ SENE BEKLEDİK, DÜZELMEDİ!
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olduktan sonraki 15’inci günden itibaren parti içi muhalefete başladığını belirten Çelebi, “İlk vekil seçildim daha 15’inci günde bu şekil parti yönetimine itirazlarım başlamıştı. Orada sorunlar var, kurultaya gidelim demiştik ancak gidemedik. Sonrasında 2 sene bekledik. Düzeltmek için itirazlarımızı yaptık. Sonra HDP’nin sözcüsü 2015'de, '1915 Ermeni soykırımını, 1912 Dersim soykırımı izledi' dedi. Ben partinin yetkili kurumlarına bu açıklamaya cevap vermeyecek misiniz? dedim. Ancak itiraz eden olmadı. Tek itiraz eden kişi Mehmet Ali Çelebi’ydi. 15 gün sonra kapalı grup oldu. Orada bunlar ışığımız Öcalan diyor, biz HDP ile nasıl anlaşacağız dedim. Benden başka kimsenin sesi çıkmadı.  Murat Bakan’ların veya diğerlerinin sesi çıkamaz onlar korkaktır. Sadece ben ve 1-2 vekil konuştuk bize cevapları ise, HDP’yi terör ile bir araya getirmeyin oldu. Bu şekilde başlayan sürecin sonunda ise CHP'de Yüksel Taşkın Atatürkçü oldu. Sonrasında ise ayrıldık. Ben ilkelerimi koydum ortaya. Bunlar dedim, İtirazlarımı koydum. Ben net siyaset yaparım. Ve bu net siyaset uzun dönemde her zaman kazandırandır. Diğerleri farklı siyaset yaparlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SAYGISIZLIK YAPMADIM, ŞANS VERMESE VEKİL OLAMAZDIM AMA…
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na parti içerisinde de partiden ayrıldığında da saygısızlık yapmadığını dile getiren Çelebi, “Ben milletvekili seçiminde de Urla’da oturuyordum. Biz sokaktan da gelmedik. Ben helikopter pilotuyum. Urla'da Tekno-Park’ta şirket yönetiyordum. Sayın Kılıçdaroğlu’na saygı konusunda, hiçbir saygısızlık yapmadım. Kılıçdaroğlu bana vekillik şansı vermese vekil olamazdım evet, ancak ben de performansımla diğer tüm vekillerden daha çok çalıştım. Sahada, 42 il 105 ilçe saha çalışmam var. Ben sadece depremle ilgili 110 önerge vermişim. Sonra deprem olmuş. Kötü mü yapmışım? Sadece benim deprem önergelerim diğer milletvekillerini 5’e katlar. İzmir depreminden önce de araştırma önergem var. Onlar çalışmadığı için fazladan önerge verdiğimi iddia ediyorlar. Onların 5’ini yan yana getirin anca ben yapıyorlar. Genel kurula uğramıyorlar... Meclise benim katılma sayılarımı, genel kurul toplantılarına benim katılma sayılarımı çıkaralım, birde onlarınkini çıkaralım. Yok öyle ben hakkımı yedirmem, ben hafta sonu da dâhil olmak üzere mecliste çalışırım” ifadelerini kullandı.

HALKTA HANGİ VEKİLLERİNİN BENİM KADAR KARŞILIĞI VAR!
Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde kendi kadar çalışan bir vekilin olmadığını söyleyen Çelebi, “HDP ve FETÖ ile olan konularda bizim söylediklerimiz doğru çıktı. HDP’ye oy veren seçmen bayrağını seviyorsa sıkıntı yok dediğim gibi, ben 3 sene önce bu gördüklerime ses etmeseydim, evet efendim deseydim, ben 3 dönem otururdum. Partide benim kadar çalışan adam var mı? Halkta benim kadar karşılığı olan adam var mıydı? Halkta, hangisinin benim kadar karşılığı var? Sadece, etkileşimde twiterda ilk 5 bindeyim ben. Buradan şunu söylemek istiyorum,  vefanın küçüğü insana, büyüğü vatana ve millete karşıdır. Benim Sayın Kılıçdaroğlu’na saygım sonsuz zaten teşekkür de ettim. 5 senelik sürede ben müsterihim. İstedikleri vekille karşılaştırsınlar ben görevimi yaptım. Bana verilen görevi ben yerine getirdim. Bana verilen görev partiyi korumak değildi. Atatürk’ü korumaktı. Atatürk’ün kurduğu parti mi? Yoksa, Atatürk’ün kurduğu devlet mi? Ben devleti tercih ettim. Partinin geldiği nokta devlete zarar vermeye başlamıştı. Bundan dolayı ayrıldım, işin özü bu” şeklinde konuştu.

TUNCAY ÖZKAN, DAVALARDA HAKİMLER İLE ŞAKALAŞIYORDU!
Ergenekon ve Balyoz davalarında beraber yargılandığı isimlerden bir tanesi olan mevcut CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın bu davalarda Hakimler ile şakalaştığını söyleyen Çelebi, “Tuncay Özkan ile davalarda da beraberdik, yine de orada nasıl durduğunu hakimlerle şakalaşmalarını gördük” dedi. Özkan’ın kendisi  için söylediği sözlere de cevap veren Çelebi, “Biz ilk saniyelerden direndik, bir de onların ilk savunmalarını okuyun. Onlar 2 sene yattı… Sonra direnişe başladılar. Beni ilk gözaltına aldılar, oradaki Zaman Gazetesi muhabiri bana, ‘Ergenekon'la irtibatın var’ dedi. Ben hayır, Mustafa Kemal ile irtibatım var dedim. Bu demecimden dolayı beni, orgeneraller üyeyken, beni yönetici yaptılar. Sonrasında onlar kaçtı biz buradayız. Tuncay Özkan, ‘Mazlum sofrasından kalktı saray sofralarına oturdu’ dedi. Ben de hodri meydan dedim, mal varlıklarını açıklayalım dedim. Kim hangi sofrada ortaya çıksın dedim. Ben mal varlığımı açıkladım. Bir gün geciktirmedim. O neden açıklamadı? Biz 4 sene cezaevinde yatmışız. Ben milletvekilliğini bıraksam, altın bileziklerim var. Benim botum evde diyordum bugün çağırsınlar yine giderim görev alırım. Ancak milletvekilliği daha onurlu, daha aktif, ordumuzun personellerini savunabileceğim bir yer olduğu için ben zevk alıyorum. Ben koltuk için gelemedim bunu göstermeye çalıştım. Tuncay Özkan, sen Kılıçdaroğlu önde diyorsun, hadi buyur meydan Kılıçdaroğlu seçilirse ben vekilliği bırakacağım. Erdoğan seçilirse sen bırakacak mısın? Erdoğan kaybederse ben istifa edeceğim. Ben dava adamıyım inandıklarımın peşinde girdim. Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini Erdoğan’ın ellerinde görüyorum. Yüzyıl önce doğru zamanın doğru adamı, Atatürk’tü. 100 yıl sonra ilk defa bugün Libya’dayız, Azerbaycan’dayız. Suriye’nin kuzeyinde terörü önlüyoruz. Karadeniz’de iyi işler yapıyoruz. Türkiye küresel bir aktör olma yolunda ilerliyor. Bu seçim o seçim” dedi.

BAKAN VE TUNCAY O VEKİLİN DOKUNULMAZLIĞI İLE İLGİLİ NE OY VERDİ?
Kendisine eleştirilerde bulunan mevcut CHP vekilleri Özkan ve Bakan’ın, teröristle birlikte fotoğrafı çıkan HDP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması oylamasında ne oy verdiklerini soran Çelebi, “Teröristle fotoğrafı olan vekilin dokunulmazlığına ne oy verdiler? Murat Bakan, Tuncay Özkan İzmirlilere açıklasınlar bunları…  Yoklamaya girmediler, 14 tanesi de hayır verdiler. Ne demek bu, hayır diyoruz demek. Teröristle fotoğrafı olan vekil olamaz dedik bizim duruşumuz buydu. Değişen onlar Atatürk'e ırkçı, Fetullah Gülen'e post modern şaman diyen adamı 1’inci sıraya kodular. İzmir bu adama tıpış tıpış oy mu verecek?” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’E HAKARET EDEN DANIŞMANLARI OLANLAR DÖNEK!
Son olarak ise kendisinin dönek olmadığı ve siyasete başladığı andan itibaren aynı ilkeler çerçevesinde durduğunu anlatan Çelebi, döneğin kim olduğunu şu ifadeleri ile anlattı:

“Dönek kim biliyor musunuz? ABD’den demokrasi dilenenler dönek. Ben sayayım tek tek, Atatürk’e ırkçı diyeni liste başı yapanlar dönek. Onun arkasında sıralananlar dönek. Ben bu isme sahip çıkmadım. Mutabakat metinlerine Atatürk yazmayanlar dönek. Öcalan’ın heykelini dikeceğiz diyen adama, şeref madalyası takanlar dönek. Atatürk’ün askeri demem diyen Kaftancıoğlu’nu sahiplenenler dönek, Atatürksüz anayasa taslağı hazırlananlar dönek. İbrahim Kaloğlu'na hazırlatıp tüm vekillere yolladılar. Gıkları çıktı mı vekil arkadaşların? Bunlarda manda derisi yüzü gerçekten yok doğru söylüyor, kendini tarif ediyor. FETÖ’ye alan açanlar dönek, Sırrı Süreyya Önder’e burada Sayın Öcalan diyince cevap veremeyenler dönek. Biz dönek değiliz. Türkiyeliler lafına ses edemeyenler dönek. Biz Türkiyeli değiliz. Türk Milletine mensubuz. Teskerelere hayır, terör devletine evet diyenler dönek. Teröristle fotoğrafı olan vekilin, dokunulmazlık oylamasına giremeyenler dönek. Şehitlerin ahı var üzerinizde sizin. Neden oylamaya girmediniz? Bölücü danışmanları mecliste tutanlar dönek. Ben o isimler ile ilgili dilekçe verdim. Bu isimleri atacaksınız dedim. Atatürk ve dinimize hakaret eden şu anda bunların danışmanları var mecliste. Eşit yurttaşlık adı altında Anayasayı değiştireceğiz diyenler dönek. Onlar dönek ben değilim”