GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:38

CHP’li Bakan 'kazanıyoruz' dedi, uyardı: Erzurum benzeri provokasyonlar olabilir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mitingine yönelik saldırı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Benzer provokasyonlar olabilir. Konya’yla ilgili de bir tweet attı Kızılay yetkilisi… ‘Şeytan taşlamaya gideceksiniz’ dedi, Ekrem İmamoğlu’nun mitingini kastederek. Bu tip provokasyonlar olacaktır. Sükunetle, herhangi bir angajmana girmeden, karşılık vermeden,  kavgasız dövüşsüz götüreceğiz bu seçimi. Kazanıyoruz çünkü" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da gerçekleştirmek istediği mitingde yaşanan olaylar vardı.

ORGANİZE VE ÖRGÜTLÜ SALDIRI!
Yaşanan olayları provokasyon olarak nitelendiren CHP’li Bakan, olayların arka planın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olduğunu belirtti.

CHP’li Bakan şunları söyledi:

 “7 Haziran-1Kasım arasında Türkiye’de neler olduğunu biliyorsunuz. 7 Haziran’da AK Parti parlamento çoğunluğunu kaybetti. 1 Kasım seçimlerine giderken ülke kan gölüne döndü. Bugün bu tür olayların olmasının nedeni artık söyleyecek sözlerinin bitmiş olmasıdır. Ekonomiyle ilgili söyleyecek sözleri yok, inandırıcı da olmuyor; dış politikayla ilgili söyleyecek sözleri yok, inandırıcı olmuyor. Liyakatsiz atamalar almış başını gitmiş, devlet memurları açlık sınırında yaşıyor. Genç atanmış bir polis memuru, Antalya’ya atanmış ve ev kirasını ödeyemiyor, sürekli bizi arıyor, ‘Vekilim beni buradan aldırın’ diye. Benim böyle bir gücüm yok. Ben şunu görüyorum, şehit çocuğu polis oluyor ve görev yaptığı yerde ev kirasını ve insani harcamalarına aldığı maaşı yetmiyor. Asgari ücret sınırında çalışan devlet memurlarından bahsediyoruz. Bu Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor. Geçmişte, çocuklarımız devlet memuru olsun derdi insanlar, rahat, refah içinde yaşayabilsinler diye. Ama devlet memurluğu şu an açlık sınırında olmak demek. İktidarın söyleyecek sözü bitti. Kamuoyu araştırmalarına baktığınızda dün Avrasya’nın ve MAK’ın araştırma anketlerine göre her ikisinde de Kemal Bey önde. En son MAK’IN kamuoyu araştırmasında biz birinci turda seçimi alıyoruz. Dolayısıyla bu agresifliğin, gerginliğin sebebi o. Erzurum’un kendiliğinden olduğunu düşünmüyorum. Organize örgütlü olduğunu düşünüyorum. ‘Erzurum’a sokmadık, Erzurum’da konuşturmadık’ demek ve topluma bu algıyı vermek için, olayı terörize, kriminalize etmek için yapılan bilinçli bir provokasyon... Bu provokasyonun arkasında Soylu’nun olduğunu, Soylu’nun açıklamalarından görüyoruz. Geçmiş seçimleri düşünün. Bugüne kadarki tüm içişleri bakanlarını düşünün. Böyle bir olay oldu, ellerinde Türk bayrağı olan kadınların, çocukların kafası yaralandı. Taş atıldı bu insanlara… Ne yapar İçişleri Bakanı? ‘Olayı araştırıyoruz, soruşturuyoruz, ilgililer hakkında soruşturma başlattık, gözaltına aldık’ der. Bu ne diyor, ‘Ekrem İmamoğlu provokasyon yaptı’ diyor. Aynısı Sivas’ta da yapılmıştı. Orada türküler söylemek isteyen, semahlar dönmek isteyenlerin halkı provoke ettiğini söyleyenler gibi. Bu sağlıklı ruh hali olan bir insanın söyleyeceği bir şey değil.

BELEDİYE BAŞKANI PROVOKASYON YARATANLARDAN BİRİSİDİR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in mitingden önce alana belediye otobüslerini çektiğini belirten Bakan, “Olayların ardından yaptığı açıklamanın elle tutulur bir yanı yok. Senin kentine gelmiş bir misafir. Erzurum adını böyle bir saldırıyla anılmasını sağlayan birisidir. Kentin meydanına otobüsleri doldurup, burada konuşma yapılmasın diye bir provokasyon yaratanlardan birisidir” şeklinde konuştu.

BU TİP PROVOKASYONLAR OLACAKTIR, KAZANIYORUZ ÇÜNKÜ!
Seçimlere 6 gün kala Erzurum’a benzer provokatif eylemler olabileceğini kaydeden Bakan, “Benzer provokasyonlar olabilir. Konya’yla ilgili de bir tweet attı Kızılay yetkilisi… ‘Şeytan taşlamaya gideceksiniz’ dedi, Ekrem İmamoğlu’nun mitingini kastederek. Bu tip provokasyonlar olacaktır. Temel itibariyle biz Türkiye’deki kutuplaşmayı bitirmeye geliyoruz. Türkiye’de artık kardeş kardeşe düşman olmasın, insanlar birbirine yan gözle bakmasın, Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si, ülkesine vatandaşlık bağıyla bağlı olan, ülkenin geleceğini düşünen herkes artık bu kavga bitsin, bu kutuplaşma bitsin diyoruz. Zaten altı parti onun için bir araya geldik. O yüzden aynı dille, o kutuplaşmaya o kutuplaşmayla karşılık vermeyeceğiz. Sakin, sükunetle, herhangi bir angajmana girmeden, karşılık vermeden,  kavgasız dövüşsüz götüreceğiz bu seçimi. Kazanıyoruz çünkü. Seçimi kazanırken, ne yaparsa yapsın karşı tarafı görmezden gelmek lazım. Statta su şişesi atarlar, pet şişe atarlar falan yenilen takımın taraftarları, bunların yaptıkları benzer bir şey. Ama biz o ıslıkları atılanları, görmezden geleceğiz ve oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz” dedi.