GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Haziran 2022 Perşembe 18:08

CHP'li Bakan ile Bakan Yardımcısı arasında sosyal medyadan restleşme!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharlarının araştırılması istemiyle İçişleri Bakan Soylu'ya soru önergesi verdi. İntiharlarının araştırılmasına yönelik verdiği önergenin reddedilmesi üzerine Bakan, "Verdiğimiz Meclis araştırmasını burada AKP ve MHP oylarıyla reddederken ‘polis intiharları araştırılmasın’ diyenlere sesleniyorum; her intihar eden, intihara teşebbüs eden polisin sorumlusu sizsiniz" dedi. CHP'li Bakan'ın sözleri üzerine cevap veren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, " onlara karşı her zaman polisin yanında olduğunuzu söyleyebilin” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Şırnak’ta bir polisin, “Beni kimsenin bu kadar aşağılamasına, küçük düşürmesine izin vermem. Onursuzca ithamlarla yaşamaktansa ölmek yolunu seçtim” diye mektup yazıp intihara teşebbüs ettiğini açıkladı. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Polis intiharlarının araştırılmasına yönelik verdiği önergeyi reddeden AK Parti ve MHP milletvekillerine tepki gösteren Bakan, “Verdiğimiz Meclis araştırmasını burada AKP ve MHP oylarıyla reddederken ‘polis intiharları araştırılmasın’ diyenlere sesleniyorum; her intihar eden, intihara teşebbüs eden polisin sorumlusu sizsiniz” dedi.

Murat Bakan, sosyal medya üzerinden, yaptığı açıklamada, Şırnak’ta ‘vali koruması’ olarak görev yapan özel harekât polisi Alpaslan S.’nin, amirlerinden mobbing gördüğüne dair bir mesaj yazdığını ve bu mesajı arkadaşlarına gönderdikten sonra intihar ettiğini söyledi. Bakan, önergesinde, “Alpaslan S., silahını ateşlemeden önce el bombasının pimini çekip masanın üzerine koydu, silahıyla intihar etti ancak el bombası patlamadı. Odada pimi çekili bomba olduğu için S.’ye tıbbı müdahale gecikti. Alpaslan S.’nin hayati tehlikesi ise sürüyor” dedi.

Bakan, yaptığı açıklama da şunları söyledi:

‘SÜLEYMAN SOYLU, HİÇ Mİ VİCDANIN SIZLAMIYOR?’
“İki gün önce polislerin sorunlarıyla ilgili; mobbing, amir tahakkümü, fazla çalışma koşullarıyla ilgili tweet atmamın arkasından dün, Bakan Yardımcısı, Süleyman Soylu’nun yardımcısı Mehmet Ersoy dün bana Twitter’dan yanıt verdi. Dedi ki ‘3600’ü hallettik, başka konuları istismar ediyorsunuz’. Polis intiharlarından bahsediyorduk oysaki; amir tahakkümünden, mobbingten bahsediyorduk. Dün akşam, Mehmet Ersoy tweetini attıktan sonra, Şırnak’ta, 15 Temmuz’da darbe girişimine direnen, emekli özel harekât polisi babası ve abisiyle beraber direnen bir kahraman polis kardeşimiz intihar etti. Ve intihar ederken kendisine ağır hakaretleri, küfürleri, mobbingi yapan polis müdürlerinin de ismini vererek intihar etti. Ben, buradan sesleniyorum; Süleyman Soylu, Mehmet Ersoy, hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Buradan AKP, MHP milletvekillerine sesleniyorum; hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Verdiğimiz Meclis araştırmasını burada AKP ve MHP oylarıyla reddederken ‘polis intiharları araştırılmasın’ diyenlere sesleniyorum, o zaman da söylemiştim; ‘her intihar eden polisin sorumlusu sizsiniz’ diye. Bugün tekrar söylüyorum; her intihar eden, intihara teşebbüs eden polisin sorumlusu sizsiniz.”

BAKAN YARDIMCISI ERSOY’DAN CHP’Lİ BAKAN’A ‘TERÖR’ SUÇLAMASI
CHP’li Bakan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video sonrasında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bakan’ın yayınladığı videoyu alıntılayarak yanıt verdi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Ersoy, CHP’li Bakan’ı teröristlerin yanında olmakla suçlayarak, sosyal medya hesabı üzerinden, “Her durumda bir ihmal ve yanlış varsa hesabı sorulur. Derhal soruşturma başlatılmıştır. Hadi siz de teröristleri cezaevinden çıkarmaya çalışmadığınızı, görevini yapan polisimize saldıran yol arkadaşlarınızı kınadığınızı, onlara karşı her zaman polisin yanında olduğunuzu söyleyebilin” dedi.