GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Temmuz 2023 Cuma 10:01

CHP'li Bakan'dan tepki... Askere ilave tazminat teklifine 'teknik' ret!

CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Rahmi Aşkın Türeli’nin Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı astsubay ve binbaşılara ilave tazminat sunulması hakkındaki kanun teklifi teknik gerekçe ile kabul edilmedi. Konuya dair tepki gösteren Bakan, "TSK’da adalet mücadelemiz devam edecek" dedi.

EGEDESONSÖZ – Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülürken CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Rahmi Aşkın Türeli’nin imzalarının bulunduğu bir kanun teklif maddesi sunuldu.

Sunulan maddede 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na ek madde eklenmesi önerisinde bulunuldu. Önerilen ek maddede, astsubaylar ve binbaşıların tazminatlarına kıdem ve rütbelerine göre ilave tazminat ödenmesi önerildi.

Verilen teklif, Meclis Başkanlığı tarafından 926 sayılı kanun ile ilgili bir düzenleme olmadığı gerekçesiyle teknik olarak kabul edilmedi.

Kanun teklifine dair ayrıntıları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan CHP’li Bakan, “Torba yasaya ek madde ihdas etmek üzere Astsubaylar ve Binbaşılarımızın tazminatları ile ilgili önerge hazırladık ancak Meclis Başkanlığı torba kanunda 926 sayılı Kanun ile ilgili bir düzenleme olmadığı gerekçesiyle bu önergemizi teknik olarak kabul etmediler. TSK’da adalet mücadelemiz devam edecek” dedi.