GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Kasım 2022 Salı 13:31

CHP’li Bakan’dan küfre tepki, AK Partili Sürekli’ye 'trol' eleştirisi: Kameraların önünde ağlıyorsun!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kendisi ve vefat eden annesine yönelik küfür edildiği yönünde yaptığı açıklamalar ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Bu etiğe hiç uymuyorsunuz. Senin tüm il yönetimin troll olmuş neredeyse. Sen bir tanesine söz geçiremiyorsun. Ne siyasi etik ne siyasi ahlak var. Sonra çıkıp şikayet ediyorsun, kameraların önünde ağlıyorsun. Gerek yok kardeşim! Yargıya başvur, kim böyle bir densizlik yaptıysa senin yanındayım. Anneler kutsaldır, eğer varsa böyle bir şey, ben Murat Bakan olarak yanındayım” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyetin Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ne yakın bir bölgede basın açıklaması yapmak istemesi sırasında yaşanan arbede sonrası AK Parti ve CHP’li isimler arasında yaşanan tartışma sürüyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ‘ölmüş anneme bile küfür ettiler’ ifadelerini kullanması ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanını işaret etmesi sonrası yaşanan tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan geldi.

TARİH BUNU YAZACAKTIR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile olan ilişkisinden bahseden Bakan,“Biz 5 sene beraber meclis üyeliği yaptık Kerem Ali Sürekli ile. Herkes bilir benim Kerem Ali Sürekli’ye karşı sevgim vardır. Ben hep örnek gösterirdim kendisini ve hiç birbirimizi incitmedik, ‘kentin sorunlarına birlikte çözüm ürettik’ derdim. Ancak şu an bu tutum ile aynı şeyi söyleyemem. Kentin sorunlarını çözüm üretecek durumda değiller. Tarih bunu böyle yazacak. 2009-2014 meclisini tarih; FETÖ’ye karşı direnen, FETÖ’nün tüm baskılarına, operasyonlarına birlikte göğüs geren, kararların çoğunu oy birliği ile alan, kentin ortak sorunlarında uzlaşabilen bir belediye meclisi olarak yazacak. Bu dönemin belediye meclisini ise AK Parti’nin kişisel hırslarının, ihtiraslarının ön plana çıktığı, öne çıkmak için gerekirse iftira atan, agresif tavırlar gösteren, belediye çalışmasını engelleyen olarak yazacak. Orada çoğunluk sağlanamasın da karar alınamasın dediler. Bunu yaptılar. Oy sayısı yeterli değil, yeterli meclis üyesi yok, karar yeter sayısı yok dediler. Ben bunu hiç duymadım. Bu TBMM’de bile olmaz. Burada bunlar tamamen meclisi çalıştırmama, kentin önemli sorunlarının çözülmemesi için  aksiyon alan tavır içindeler. Tarih bunu yazacaktır” dedi.

GEREKSİZ BİR ŞEY
Sürekli’nin kendisine yönelik yapılan hakaretleri dile getirmesi ile ilgili olarak yorum yapan Bakan, “Biz neler yaşadık… İki gün ben linç edildim. Basın açıklamasından bir kelimeyi alıp başını sonunu keserek yalan haber yaptırdılar. Ben çıkıp demiyorum bana şu küfür ettiler diye. Bu da gereksiz bir şey... Kimse yap bunun gereğini ancak bunu siyaseten kullanmamak lazım. Bana sosyal medyadan AK Parti il başkan yardımcısı hakaret ediyor, engelliyorum. Ancak bunu çıkıp kamuoyunda söylemiyorum. Siyasetin bir etiği vardır. İl Başkanı ile il başkanı, milletvekili ile milletvekili eşittir, meclis üyesi milletvekiline laf atmaz, etiketlemez.  Bu nezaketsizliktir. Senin meclis üyeni ben engelledim. Senin meclis üyen, milletvekiline sosyal medyadan saldırıyor. Bu olmaz. Meclis üyesi ise meclis üyesiyle aynı düzeydedir” ifadelerini kullandı.

MURAT BAKAN OLARAK YANINDAYIM
Dava açılması konusunda destek vereceğini de dile getiren Bakan Sürekli’yi uyararak “Bu etiğe hiç uymuyorsunuz. Senin tüm il yönetimin troll olmuş neredeyse. Sen bir tanesine söz geçiremiyorsun. Ne siyasi etik ne siyasi ahlak var. Sonra çıkıp şikayet ediyorsun, kameraların önünde ağlıyorsun. Gerek yok kardeşim! Yargıya başvur, kim böyle bir densizlik yaptıysa senin yanındayım. Anneler kutsaldır, eğer varsa böyle bir şey, ben Murat Bakan olarak yanındayım. Hele ki Tunç Soyer gibi insanı değerleri en üst seviyede yaşayan, kimseye laf söylemeyecek, şövalye ruhlu adama söyleme” diye konuştu.