GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2024 Çarşamba 17:18

CHP'li Bakan'dan Yerlikaya'ya istifa çağrısı: Hepinize yazıklar olsun!

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda incelemede bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya istifa çağrısı yaparak, "9 Eylül’de denize döktüğümüz Yunan askeri sizin iktidarınızda adacıklarımızda kuzu çeviriyor Datça’ya, Bodrum’a mavi tur düzenliyor. Hepinize yazıklar olsun" dedi. 

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz günlerde Datça'da kıyıya yanaşan Yunan sahil güvenlik botundan inen bir kişinin karaya çıkarak göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen lastik botu alarak gittiği görüntüler tepki çekmişti.

Yaşanan durum sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakan Yardımcıları ve Sahil Güvelik Komutanı ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda incelemelerde bulunarak, "Sahil Güvenlik Komutanlığımızın çalışmalarını, karasularımızın güvenliği için alınan önlemleri yerinde inceledik. Kara vatanımızın her karışı gibi Mavi Vatan’ımızın her damlası da kutsaldır. İyi komşuluk ilişkilerinin korunması için karasularımızın ihlaline yönelik davranışlar kabul edilemez" açıklamasını yaptı. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına tepki gösteren CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Eğer zerre vatan ve görev bilinci, sorumluluğu olsa bir dakika o mevkide durmayıp istifa etmeniz gerekir" dedi.

CHP'li Bakan şu ifadeleri kullandı:

Karasularımızın güvenliği için alınan önlemleri inceledik ne demek?

Karasularımızı bırakın kara sınırımızı ihlal eden Yunan sahil güvenlik botu ve personeli var sen buna izin veren, bunu önleyemeyen şahıstan brifing alıyorsun. 

Eğer zerre vatan ve görev bilinci, sorumluluğu olsa bir dakika o mevkide durmayıp istifa etmeniz gerekir.

Bu vatan, 27 Ağustos 1922 sabahı Mustafa Kemal Paşa'ya telefonda kuşattıkları tepeyi yarım saat sonra alacaklarını bildirmesine rağmen bunu başaramayınca intihar ederek hayatına son veren Reşat Çiğiltepe ve onun gibi kahramanlar sayesinde kurtuldu.

9 Eylül’de denize döktüğümüz Yunan askeri sizin iktidarınızda adacıklarımızda kuzu çeviriyor Datça’ya, Bodrum’a mavi tur düzenliyor.

Hepinize yazıklar olsun.