GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2023 Cuma 12:59

CHP’li Bakan ‘Soylu’nun yancısı mısın?’ dedi, yanıt geldi: PKK ve FETÖ’nün ulaklığını yapıyorsun!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan arasında yürütülen tartışma üzerinden Bakan tarafından kendisine yapılan “Soylu’nun yancısı mısın?” çıkışına yanıt verdi. Kaya, “Murat Bakan, FETÖ ve PKK’nın ulaklığını yapar hale gelmiş ve Atatürk’e ‘ırkçı’ diyen Yüksel Taşkın’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret eden Hacer Foggo’nun da yancılığını yapıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Partyi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN, FETÖ VE PKK SÖZCÜLERİNİN ULAKLIĞINI YAPIYOR
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden kendisini ve AK Partili Eyyüp Kadir İnan’ı hedef alarak “Soylu’nun yancısı mısınız?” çıkışına yanıt veren Kaya şunları söyledi:

Önce Murat Bakan bir teşekkür etsin (İnciraltı planlarını kast ederek). Bir teşekkür bekliyoruz. Biz yaptık. Mahcup oldun. Askıya çıktı. Sayın Murat Bakan’la beraber seçildik. O dönemden beride İzmir’de kendisini biliriz, tanırız. İlk seçilen Murat Bakan’dan çok farklı bir profil var. Aslında bu CHP’nin genel profili ile ilgili… Bugün listede Atatürkçü olan Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel yok. Onun yerine Yüksel Taşkın, Hacer Foggo geldi. Geldiler, bir de ‘biz şansız’ diyorlar. Bizim bu arkadaşlarla da tartışmamız oldu ama neticede İzmir’i bilen, yeri geldiğinde de İzmir ile ilgili bir konuda birlikte çalıştığımız insanlardı. Murat Bey de böyle bir isimdi ama Murat Bey baktı ki Atatürkçüler sırayla gidiyor. Kendi siyasi ikbali için o ilk Murat Bakan’dan çıkıp farklı bir Murat Bakan’a döndü. Bana ‘Bakan’ın yancısı’ demiş. Bence o önce bir kendisine baksın. Bence o da ulaklık yapıyor. Üzülerek bunu söylüyorum. Ama Sayın Murat Bakan bugün FETÖ ve PKK sözcülerinin ulaklığını yapar hale geldi. Bunları yapmaması lazım. Üzülerek söylüyorum bunları. Yancılıkla suçlamış beni. Şu an kendi bulunduğu listelere baksın. Atatürk’e ‘ırkçı’ diyen Yüksel Taşkın’ın yancısı. Yanlış mı? Ama bakıyor ki Atatürk’e ‘ırkçı’ diyen Yüksel Taşkın CHP’de genel başkan yardımcısı oldu. Bir de geldiler İzmir listesinin başına. Hacer Foggo’yu lakayt açıklamasını baksın arkadaşlar. Murat Bakan, İzmir için şans değil demek ama bu arkadaşlar şans. İzmir’de karşılıkları varmış bir de. Ben onlar için de üzülüyorum. Ednan Arslan için de üzülüyorum. Sevda kardeşimiz için de üzülüyorum. Açık söylüyorum. Daha dün İzmir’in kapısından girmişler ‘bizim İzmir’de karşılığımız var. Biz İzmir için şansız. İzmir bizi sevdi’ diyorlar. Bunu biz değil çıkıp kendilerinin konuşmaları lazım. Murat Bakan, FETÖ ve PKK’nın ulaklığını yapar hale gelmiş ve Atatürk’e ‘ırkçı’ diyen Yüksel Taşkın’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret eden Hacer Foggo’nun da yancılığını yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR KARŞIYAKA STADI İÇİN BÜTÇE AYIRMADI
Karşıyaka Stadı’nın yapım sürecinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini ancak Büyükşehir’in stadyumun yapımı ile ilgili bütçe ayırmadığını kaydeden AK Partili Kaya, “Bunların hepsini konuştuk. Orada aşağı yukarı yapım maliyeti 1,2- 1,3 milyar olan bir stattan bahsediyoruz. 2-3 milyonluk projesini konuştular. ‘Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar der' ya tam da o şekilde. Böyle bir parası mı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, böyle bir kaynak mı ayırmış? Gelecek senenin bütçesinde Karşıyaka Stadı’na ayrılmış bir bütçe yok” dedi.

SELVİTOPU’NA, CHP’YE İNAT YAPTIK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde yer alan ve Yaşar Kemal Mahallesi’nde bulunan 40 adet taşınmazını 75 milyon TL bedelle satışa çıkarma kararını eleştiren Kaya, TOKİ ve üniversite konusunda davalar açan Karabağlar Belediyesi’ni de hedef alarak “İşte CHP… Biz yaparız. Karabağlar’daki belediye başkanı TOKİ’nin kendi arsasına yapmak istediği konutlar için dava açıyor. Üniversiteyi de yaptırmak istemediler. Demokrasi Üniversitesi şimdi orada prefabrik de olsa eğitime başladı. Selvitopu’na inat yaptık. CHP’ye inat yapık orada. Diş hastanesi yaptırmadı bunlar, dava açtılar. Yazıklar olsun. Kentsel dönüşüm zaten yok” şeklinde konuştu.

OTOGARI YAPIN, METROYU YAPALIM
Yıllardır yapılamayan Halkapınar-Otogar Metrosu ile ilgili olarak değerlendirme yapan AK Partili aya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in otogarın taşınması ile ilgili yaptığı açıklamaya dikkat çekerek “Olmayan otogarın artık metrosu olmaz. Ortada proje mi var? Soyer otogarı başka bir yere taşıyacağım diyor. Şu otogarı yapsınlar biz de metrosunu yapalım. Taşıncak mı, kiralanacak mı? Hala bir karar veremediler. Bu şehir bunlara muhtaç değil. Bu eziyetten kurtulalım, şehir ne noktaya gelecek. Gençlerimiz ve çocuklarımız için muazzam bir kent çıkacak. Bunlar plan işini bilmiyorlar. İzmir’de CHP’ye oy vermiş insanların sırtlarına binmişler. Onların da belli hassasiyetlerini kullanıyorlar ki kaldı ki o hassasiyetleri de taktıkları yok. İstismar edip geçiyorlar zaten. Ortaya koydukları aday listesinden belli zaten.  Ne oluyor. Şehir bu noktaya kadar geliyor. 14 Mayıs çok önemli. Sandıkta 25 yıllık CHP yönetimi eziyetinin hesabını soralım. Ankara-İzmir hızlı treni 2024’te hemşehrilerim kullanacaklar” ifadelerini kullandı.

VİYADÜK AÇTILAR, TÜNEL KAPALI
Büyükşehir tarafından yapılan Bornova ile Buca arasını bağlayan yeni yolun ilk etabı ile ilgili değerlendirme yapan Kaya, “iki gün önce bir komedi olay yaşandı. Otogarın orada viyadük açtılar. Önü kapalı… Viyadük açmışsın, tünel yok. İş yapmadılar. Eser üretmediler, 4,5 milyon İzmirli hemşerime soruyorum. Soyer’e oy verenlere soruyorum: CHP’li bir vekil, belediye başkanı İzmir’in kronik sorunları başta olmak üzere ilçelerdeki sorunlara kadar yaptıklar bir iş var mı? Soyer ben bu kentin alt yapı problemini çözdüm diyebiliyor mu? Sayın Soyer gitsin Torbalı’ya, yeni yapılan köprülü kavşağa baksın. Nasıl yapılıyor görsün? Onların yaptığı, Torbalı’yı bölen İZBAN hattı üzerinde bulunan ucube köprüler var. Onları da devredin, biz yapalım dedik. Onları da devretmediler, devretseler biz muazzam yapacağız orayı. Bir gitsin nasıl hizmet yapılıyor görsün. İnciraltı’nda söz verdin, randevu vermedin. Söz uçar, eser kalır. Bizim eserlerimiz ortada…” açıklamasını yaptı.

YER BELEDİYENİN DEĞİL, NASIL YAPACAKSIN?
Buca Cezaevi’nin yıkılmasının ardından alanın planlanması ile ilgili Büyükşehir müdahilliğini eleştiren Kaya, Büyükşehir tarafından Özgürlük Parkı projesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise “yer belediyenin değil bir defa… Nasıl planlayacaksın? Yer İller Bankası’nın… Sizin bir arsanız var ve ben oraya gelip Mahmut Atilla Kaya olarak proje yapabilir miyim? İller Bankası’nın yerine proje yapıyor. İzmirlinin aklıyla dalga geçiyor. Peki soruyorum: Ne oldu Portakal Vadisi Projesi? Kuruttunuz ağaçları… Hala ortada yok proje… Bırak bu işleri Soyer. Eski hali daha güzeldi” dedi.

LİSTE TEPKİSİ… İZMİR’İN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR
CHP’nin İzmir listelerini eleştiren Kaya, “İzmir listemizdeki isimler belli. Bizim genel merkezimiz yer bulamadıklarını İzmir’e yazmıyor. Onlar da öyle. ‘Yüksel Taşkın’ı Tekirdağ’a yazsam, Tekirdağlı vermez bize ama İzmir’de olur’ diyorlar. Bunu da bu noktaya getiren maalesef bizim hemşerilerimiz. Ona da üzülüyorum. ‘Altı oku gördüğüm gibi veririm’ diyorlar. Altına da bakmıyorlar. İzmir’in aklıyla dalga geçiyorlar. ‘Tıpış tıpış da vereceksiniz’ diyor. Bu sefer görüyorum dolaştığımda. Çok tepki var” açıklamalarını yaptı.

İZMİR’DE CHP’DEN DAHA FAZLA MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ
14 Mayıs ile ilgili İzmir’de CHP’den daha fazla oy alacaklarını belirten Kaya, “Ben bunu İzmir’de hemşehrilerimizde görüyorum. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla oy alacaktır. Ve de Biz İzmir’de CHP’den daha fazla milletvekili çıkaracağız. 14 Mayıs akşamı bütün İzmir bunu görecek. İzmir 14 Mayıs’ta Atatürk’e ırkçı diyenlere, Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret edenlere, İzmir’in iradesini çantada keklik gibi gören CHP’ye tokat gibi cevap verecektir. Bunu hep beraber yaşayacağız.  İzmirlilere hemşehrilerimiz size hayatı çekilmez hale getiren bir CHP yerel yönetimi var. Çıkıp ‘Türkiye’ye İzmir gibi yöneteceğiz’ diyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu eziyeti çekmek zorunda değilsiniz. Bu dedenizin partisi değil. Bu Atatürk’ün partisi değil. Aday listesi belli. Okuyup baktığınızda kimin ne olduğunu göreceksiniz. CHP’nin HDP’nin çizgisine nasıl kaydığı belli. Bizi bırakın dinlemeyi, Meral Akşener’in söylediklerini hatırlayın. Cumhurbaşkanımız o masadakiler için bu kadar ağır konuşmamıştı. Listeler açıklandığında bunu gördük. Listede diğer partilerden kaç tane adaylar var.  CHP’ye oy verme alışkanlığı olan hemşehrilerimiz için de üzülüyorum. Önünüze Ekmeleddin İhsanoğlu’nu koydular, gidip tıpış tıpış verdiniz. Bugün önünüze Atatürk, TSK düşmanlarını koydular. İzmirliler yerine başka partilerde siyaset yapanları, daha önce İzmir’e gelmemiş olanları listeye koydular. Kılıçdaroğlu aday olacak diye vermiş oldukları tavizler bunlar. Ne çekti CHP seçmeni. İzmirlilere de bu noktada üzülüyorum. Akşener’i dinlemeleri yeterli. ‘Bana ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek istediler’ dedi. Sıtmadan kastı Kılıçdaroğlu. Ve ne yaptı masayı devirdi gitti. Sonrasında döndü masaya oturdu. Şu an bugünkü tablo ortaya çıktı. Bunların yönetemeyeceğini herkes çok iyi biliyor. Bunların birbirleri olan samimiyetsizlikleri zaten ortada. Bunları bir araya getirmiş tek faktör var, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı. Başka bir faktör yok. Bunları ülkeyi düşündüğü yok. Bunların hepsi koltuk derdinde. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun tüm İzmirli hemşehrilerimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve eser siyaseti yapan AK Partimize ve listemize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.